Місто

День ВДВ у навчальному центрі: приліт президента, квартири військовим та ветерани «крилатої піхоти»

2 August 2016, 17:27

З самого ранку 2 серпня на плацу навчального центру ВДВ в Житомирі людно. Привітати воїнів-десантників прийшли рідні, близькі та друзі. Крім родин та бойових побратимів сьогодні тут чекають ще на одного гостя. Допоки командування чекає на президента Порошенка, військовослужбовці охоче показують та розповідають гостям про зразки озброєння та техніки і приймають привітання від близьких.

Ольга Алієва прийшла сюди разом із маленьким сином Марком. Жінка розповідає: її чоловік з перших днів був на лінії фронту та пройшов усі найгарячіші точки збройного конфлікту.

«Тато пройшов АТО, пройшов Дебальцеве, всі гарячі точки, які можливо було. Зараз – інвалід війни, але продовжує служити і навчає молодь на полігоні. Сьогодні він на роботі, але ми прийшли привітати його побратимів. Ризикує життям кожного дня, різні випадки бувають. Але це - його. Він уже багато років служить і віддає борг Батьківщині як належить», - розповідає про чоловіка Ольга Алієва.

До візиту президента Ольга ставиться спокійно. Вона вважає, що краще було би привітати тих хлопців, які безпосередньо зараз захищають нашу країну на передовій, але не заперечує, що усі без винятку воїни-десантники заслуговують на такий прояв поваги.

«Звичайно, це навіть не обговорюється. Вони всі, я не знаю такої людини, яка б там не була. На мою думку вони всі герої. Всі», - вважає дружина воїна-десантника Ольга Алієва.

Врешті до навчального центру прибуває Петро Порошенко і у своєму вступному слові дякує військовослужбовцям високомобільних десантних військ за доблесть, яку вони доводять кожного дня на східних кордонах нашої держави.

«Надзвичайно приємно відзначати разом з вами професійне свято українських лицарів «крилатої піхоти», окремого роду військ, оповитого ореолом романтики. Більше того, велика честь стояти тут сьогодні перед вами і я маю нагоду ще раз, і ще раз подякувати вам, мужнім і сильним воїнам, за самовіддане, ратне служіння Батьківщині. Якщо взяти сучасну історію Збройних сил, та й попередню також, жоден розділ, жоден важливий епізод не обходився без воїнів-десантників. Золотими літерами в літопис українського війська вкарбовані подвиги військовослужбовців високомобільних десантних військ за Савур-Могилу, за гору Карачун, героїчне утримання Донецького і Луганського аеропортів, безпрецедентним є і серпневий рейд підрозділів бригад високомобільних десантних військ по тилах російсько-терористичних військ», - каже Петро Порошенко.

Під час урочистостей президент вручив військовослужбовцям високомобільних десантних військ державні нагороди, а чотирьом воїнам-десантникам – ордери і ключі від нових квартир. Вітаючи військовослужбовців Петро Порошенко наголосив, що сьогоднішній день є святом, але в той же час є і днем жалоби за загиблими крилатими піхотинцями.

«Я хочу, користуючись нагодою, привітати командувача, генерала Забродського із цим святом, і весь склад повітрянодесантних військ і українських десантних бригад, бо це є справжнє їх свято. Я їм сказав, що наше свято відрізняється тим, що наші десантники не у фонтанах купаються, а Батьківщину захищають. І сьогодні цей день, день другого серпня, це в той же час і День пам'яті. І багато з них сьогодні будуть на могилах полеглих бойових побратимів, віддаючи їм шану і повагу»,- каже президент України.

Під час урочистостей з нагоди дня ВДВ Петро Порошенко також оглянув навчальний центр, у якому гартуються новітні традиції сучасних збройних сил України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі