Влада

У Житомирській області робоча група буде розбиратися із надходженням екологічного збору

3 August 2016, 09:49

У Житомирській області створили робочу групу з вивчення питання надходження екологічного збору.

Відповідне спільне розпорядження губернатор Сергій Машковський та голова облради Анжеліка Лабунська підписали 1 серпня.

«Робочій групі: вивчити питання надходження екологічного збору; залучати, у разі потреби, до роботи фахівців департаментів, управлінь Житомирської облдержадміністрації та виконавчого апарату Житомирської обласної ради; надати результати розгляду питання Житомирській обласній раді та Житомирській обласній державній адміністрації. Контроль за виконанням розпорядження залишаємо за собою», - йдеться у документі.

У повідомленні прес-служби обласної ради з цього приводу зазначається, що очільник депутатського корпусу неодноразово наголошувала: потрібно розібратися, чому у Житомирській області від підприємств надходять такі мізерні суми екологічного збору.

«В Івано-Франківській області нараховано 156 млн грн екологічного збору – отримано 130 млн грн. В інших областях суми екологічного збору від 20 млн грн і більше, а у Житомирській області лише 8,7 млн грн. Деякі наші підприємства мають заборгованість по кілька мільйонів гривень. Ми повинні спитати з екологічної інспекції та правоохоронних органів, що вони зробили у цьому напрямку – чи зверталися з позовами про стягнення боргів, чи призупиняли діяльність підприємств, і які заходи впливу взагалі вживались», - зазначила Анжеліка Лабунська.

Згідно з розпорядженням, голова обласної ради Анжеліка Лабунська та перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко визначені як співголови робочої групи. Серед членів робочої групи – депутати обласної ради, представники апарату обласної ради та облдержадміністрації, керівники Державної екологічної інспекції в області, Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління Міндоходів в області, головного управління Державної казначейської служби України в області, Житомирської митниці.

Нагадаємо, починаючи з 1 січня 2015 року екологічний податок згідно із внесеними у Бюджетний кодекс змінами щодо реформи міжбюджетних відносин зараховувася до загального фонду державного та місцевих бюджетів у розмірі 20% та 80% відповідно (Закон України від 28 грудня 2014 року №79-VІІІ). Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо цільового спрямування екологічного податку» (від 24 грудня 2015 року № 918-VІІІ) визначив, що з 1 січня 2016 року екологічний податок, що надходить до місцевих бюджетів, має зараховуватися до спеціального фонду місцевих бюджетів і спрямовуватися на заходи, передбачені рішеннями про місцевий бюджет, відповідно до Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі