Влада

У сервісних центрах МВС у Житомирській області оновлення – договори оформлюються в електронній формі

3 August 2016, 14:21

Наприкінці липня 2016 року в усіх територіальних сервісних центрах МВС у Житомирській області розпочали нововведену процедуру: оформлення електронних договорів купівлі-продажу автомобілів працівниками ТСЦ замість заповнення його відвідувачами від руки.

Про це Житомир.info повідомили в регіональному сервісному центрі МВС в Житомирській області.

«Основною перевагою є те, що люди не мають заповняти договори на паперових носіях у трьох примірниках самостійно, адже багато хто потребував професійної консультації, багато хто робив помилки, а тепер увесь процес автоматизовано. Поки що ж зараз цей процес по часу оформлення не сильно виграє у паперових зразків, але це пов’язано лише з тим, що відповідні бази, з яких система підв’язує дані про клієнтів, ще наповнюються. Але найближчим часом процес має значно пришвидшитись.

Процедура оформлення такого договору проста. Покупець та продавець автомобіля звертаються до будь-якого територіального сервісного центру і подають свої паспорти та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Відповідні дані вводяться в систему, яка заповнює електронний договір, після чого відвідувачі його перевіряють.

Якщо раніше договори купівлі-продажу завіряли, то вже з відкриттям нового сервісного центру у м. Києві, - говорить в. о. директора Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, - ми вже запустили електронні договори купівлі-продажу, електронний журнал, тобто фактично вже людям з паперовим носієм не варто працювати, це все роблять наші адміністратори, оператори сервісних центрів. Він також зазначив, що автосалони не будуть дублювати функції сервісних центрів МВС. За словами Криклія, з самого початку не планувалося, що сервіс-центри будуть реєструвати подібні договори», – повідомили у сервісному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, функції реєстраційно-екзаменаційних відділів ДАІ з минулого року виконує Регіональний сервісний центр МВС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі