Події

Головний фітосанітарний інспектор Житомира разом з підлеглим щомісяця «заробляв» на хабарах 100 тис. грн

4 August 2016, 11:57

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Нацполіцією викрили механізм систематичного отримання хабарів головним фітосанітарним інспектором Житомира та його підлеглим.

Про це повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«До повноважень головного інспектора управління Держпродспоживслужби входить виключне право видавати сертифікати відповідності, необхідні для експорту лісоматеріалів та товарів рослинного походження. Співробітники спецслужби задокументували, що посадовець спільно з фахівцем лабораторних досліджень вимагали гроші за безперешкодне проходження фітосанітарного контролю та видачу сертифікатів з більшості експортерів, зареєстрованих у Житомирі. Розмір хабара залежав від обсягів продукції та становив від 300 до 3000 гривень. За попередніми оцінками, середньомісячний дохід зловмисників становив 100 тисяч гривень», - інформує УСБУ.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою та поліцією затримали головного інспектора та лаборанта у службових кабінетах після підрахунку денного «заробітку» в розмірі 5 тисяч гривень. Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили сім тисяч доларів, записи з датами та сумами отриманих хабарів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Як повідомляв Житомир.info, 24 червня у Житомирі затримали на хабарі прокурора місцевої прокуратури.

 

Фото прес-групи УСБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі