Місто

Житомирський спортсмен розповів про відчуття після перемоги в чемпіонаті Європи з драгонботу

5 August 2016, 11:55

Ввечері, 4 липня, після усіх офіційних поздоровлень один із спортсменів, які у складі збірної України вибороли Кубок Націй на чемпіонаті Європи з драгонботу в Римі, повернувся до Житомира, щоб провести тренування із греблі на драгонботах у гідропарку. Дмитро Мороз розповів про змагання та про емоції, з якими вони їхали на xемпіонат Європи.

«Чемпіонат Європи був серед найсильніших. Є два xемпіонати Європи, які проводяться за двома версіями IDBF та IDBO, щоб ви розуміли, це як у футболі – Ліга Чемпіонів та кубок УЄФА. Це так само в Dragonboat є. Є свій Кубок, який команди з кожної країни Європи намагаються завоювати. Змагання були важкі, два роки тому, Україна була на шостому місці на цих же змаганнях. А Кубок тоді виграли німці, забрали його в росіян. Ми не розраховували, думали, що може не вийти, але вийшло так, що Кубок приїхав в Україну на два роки», - розповідає житомирянин Дмитро Мороз.

Спортсмен каже: цей вид спорту стрімко почав набирати популярності. Зараз він тренує команду, яка вперше спустилась на воду в човні-«Драконі». Дмитро переконує, для того, щоб поїхати на змагання на рівні Європи та навіть світу, не обов’язково бути професіональним спортсменом. Звісно, до цього потрібно прагнути, але тим не менш можна випробувати свої сили на аматорському рівні.

«Це такий вид спорту, в якому не обов’язково, щоб спортсмен був здоровий, накачаний і все інше. В чому родзинка цього виду спорту: в ньому можуть брати участь як любителі, так і професіонали. Може будь яка людина прийти, з будь-якого офісу, з будь-якого заводу, і в кінці робочого дня два-три рази на тиждень сісти, погребти. І він має повне право поїхати на чемпіонат Європи, чи на чемпіонат світу і випробувати себе з різними іншими країнами, з такими само людьми, які тренуються кілька разів. Випробувати свої сили, побачити, загорітись цим і далі тренуватись. Приїхати додому і ще більше викладатись, більше часу цьому приділяти і на наступний рік потрапити в команду професійну і поїхати на змагання. Так що не обов’язково потрібно бути супер спортсменом для цього виду спорту», - каже Дмитро Мороз.

Дмитро також зазначає, відпочивати після змагань часу немає. Потрібно лише нарощувати сили та форму, бо на вересень заплановані змагання в Москві. Команда «Salsa Dragonboat», до складу якої входить спортсмен, поки вирішує чи братиме участь у змаганнях в Росії. Але Дмитро каже, якщо і поїдуть, то повернуться із золотими медалями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі