Економіка

Житомирській фірмі знову доплачуватимуть за реконструкцію Центрального стадіону, цього разу - 8,5 млн грн

5 August 2016, 14:19

8 млн 514 тис. грн – саме стільки бюджетних коштів збираються доплатити за ремонт західної трибуни центрального стадіону «Полісся» житомирській фірмі «АртХаус», яка вже кілька років займається реконструкцією стадіону.

Оголошення про результати переговорної процедури закупівель 2 серпня розміщене на сайті Державних закупівель.

Предмет закупівлі – реконструкція західної трибуни Центрального стадіону в м. Житомирі згідно з технічним завданням, замовник процедури - департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської обласної державної адміністрації, очікувана вартість закупівлі – 8 514 026,99 грн (з ПДВ), джерело фінансування - кошти державного бюджету України, кошти місцевих бюджетів. Термін поставки ремонту – до кінця 2016 року.

В обґрунтуванні застосування переговорної процедури закупівлі йдеться, що «потреба здійснити додаткову закупівлю в того самого постачальника виникла з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами чи послугами», а також необхідності проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту.

Також зазначається, що договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, оскільки такі роботи технічно чи економічно пов’язані з головним (первинним) договором. Загальна вартість додаткових робіт не перевищує 50 відсотків вартості первинного договору.

Нагадаємо, центральний стадіон Житомира передали у комунальну власність у 2005 році, і з того часу почали говорити про його реконструкцію. У 2014 році керівництво області розкритикувало чиновників і підрядника ТОВ «АртХауз» за те, що відремонтований легкоатлетичний манеж не застрахований від підтікання та руйнування  зі старої трибуни. У 2015 році Житомирська облдержадміністрація мала намір доплатити ТОВ «АртХаус» трохи більш як 3 млн грн на закінчення робіт із реконструкції західної трибуни житомирського Центрального стадіону. Нині фірма «АртХаус»  за власні гроші переробляє ремонт легкоатлетичного манежу стадіону «Полісся».  У червні 2016 року ТОВ «АртХаус» не змогло перемогти у відкритих торгах з реконструкції футбольного поля та благоустрою території центрального стадіону.

Як повідомляв Житомир.info, на стадіоні планують залишити одну трибуну і зробити над нею накриття. Днями Житомирська ОДА показала, як виглядатиме стадіон «Полісся» після реконструкції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі