Події

Приватному підприємству не вдалося через суд стягнути 3,2 млн грн державних коштів за ремонт майна в Житомирі

10 August 2016, 12:28

Прокуратура завадила приватному підприємству, яке користувалося цілісним майновим комплексом у Житомирі і за більш як 3 млн грн виконало ремонт приміщень, стягнути ці кошти з держбюджету після повернення нерухомості у власність Кабміну.

Про це 10 серпня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області надано ґрунтовні заперечення щодо неправомірності стягнення з держбюджету понад 3 млн грн на користь приватного підприємства, з якими погодився Київський апеляційний господарський суд та прийняв рішення про відмову у стягненні зазначеної суми державних коштів. Йдеться про те, що приватне підприємство, будучи користувачем цілісного майнового комплексу загальною площею 5,4 тис кв. м, розташованого у м. Житомирі, виконало ремонт приміщень, оцінивши роботи на суму 3,2 млн грн. У подальшому, після повернення нерухомості у власність Кабінету Міністрів України, право власності за яким визнано у судовому порядку, приватне підприємство заявило позов про стягнення  з Держбюджету 3,2 млн грн, який задоволено господарським судом  м. Києва», - йдеться у повідомленні.

Зазначене рішення Кабінетом Міністрів України оскаржено в апеляційній інстанції, де у розгляд справи, в інтересах держави, здійснила вступ прокуратура Житомирської області та довела безпідставність вимог приватного підприємства. Зокрема, колегія суддів, створена для розгляду апеляційної скарги, взяла до уваги подані прокурором пояснення та прийшла до висновку, що рішення суду першої інстанції прийняті з неправильним застосуванням норм матеріального та процесуального права. Відтак попереджено стягнення фірмою з державного бюджету 3,2 млн грн, - зазначає прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, як повідомляв Житомир.info, у 2015 році господарський суд задовольнив позов в. о. прокурора м. Житомира до ТОВ «Зигзаг» про стягнення 45 тис. грн боргу за оренду приміщення на вулиці Київській у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі