Події

У Житомирі та чотирьох районах області зросла кількість ДТП, – поліція

10 August 2016, 17:52

У Житомирі та чотирьох районах області відмічається ріст ДТП.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«9 серпня в Головному управління Нацполіції області відбулась нарада з питань організації роботи з безпеки дорожнього руху. Т.в.о. заступника начальника Головного управління Нацполіції в області Артем Лисогор зазначив, що діяльність поліції має бути спрямована передусім на попередження порушень Правил дорожнього руху, зумовлених як суб’єктивними так і об’єктивними причинами. Особлива увага має бути до виявлення фактів керуванням транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння», – йдеться у повідомленні.

Підставою для проведення такого ретельного аналізу стало погіршення безпеки на автошляхах області. Зокрема, статистичні відомості свідчать про ріст кількості ДТП з постраждалими у Новоград-Волинському, Коростишівському, Бердичівському, Романівському районах та обласному центрі.

«Присутні, озвучивши причини дорожньо-транспортних пригод, визначили реальні заходи для їх подолання. Так, статистика свідчить, що серед них керування транспортними засобами в нетверезому стані (кількість загиблих в ДТП з даної причини збільшилася з 9 до 13), перевищення встановленої швидкості руху, порушення правил проїзду пішохідних переходів, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил проїзду перехресть, неочікуваний вихід пішохода на проїзну частину (кількість ДТП з даної причини збільшилась на 25%), пішохід у нетверезому стані. Поліцейські обговорили практичне втілення кожного із завдань у комплексі профілактичних заходів щодо попередження дорожньо-транспортного травматизму та привернення уваги суспільства до проблемних питань у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху на території області», – зазначили у прес-службі ГУ Нацполіції У Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, з початку року на території Житомирської області сталося 65 дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих водії, в яких постраждали 93 людини.

Фото прес-служби ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі