Події

Рятувальники ледве встигають гасити палаючу стерню на полях Житомирської області

11 August 2016, 09:34

Щодня житомирські рятувальники отримують із півдесятка викликів на польові пожежі. Напередодні вогонь ледве не перекинувся на хати села Гришківці неподалік Бердичева.

Про це йдеться в сюжеті ТСН 10 серпня.

Днями біля села викосили пшеницю. Вогонь сухою стернею поширився дуже швидко.

«Воно ж могло спокійно передатися на хати», - каже житель Фелікс Петрійчук.

«Всі люди вийшли, стали гасити, приїхав трактор, переорав, щоб уже далі на хати не йшло», - розповіла селянка Мар'яна Галицька.

«Основну пожежу ми відбили зі боку хат. Зараз залишилася стерня, яка горить на інших полях. Ми їх проливаємо», - розповів начальник караулу Віталій Захарчук.

У пожежників таких викликів стільки, що вони ледве на них встигають.

«Як правило, саме пожежі на відкритих ділянках нам найбільше докучають. Коли підвищується температура повітря, підсихає трава – починається активне горіння», - розповів заступник начальника ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський.

Надзвичайники радять людям не гасити пожежу самотужки, бо це може вартувати життя. Торік у Житомирській області загинула жінка поважного віку, яка палила бур'яни на городі, а потім сама намагалася приборкати пожежу, що перекинулася на хлів. Цьогоріч займань менше, констатують вогнеборці. Однак попереджають, що попереду сезон, коли люди збирають городину і палять бадилля.

Як повідомляв Житомир.info, у с. Никонівка Бердичівського району Житомирської області 15 травня жінка самотужки намагалася загасити пожежу і отримала опіки рук та обличчя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі