Місто

Перш ніж пустити дитину у мотузковий парк, житомирські батьки перевіряють безпечність атракціонів

11 August 2016, 15:56

10-річна Даша спритно долає маршрут на мотузковому атракціоні. Внизу за нею спостерігає тато.

«Спостерігаю. Є, звичайно, хвилювання, але тут страховка хороша», - розповідає Павло Огарь.

Дівчинка зізнається, на висоті почувається упевнено, і навіть хотіла б пройти складніший маршрут, але туди поки не пускають через вікове обмеження.

«Ось це кільце постійно на тросі, а ось цей карабін потрібно постійно перестібати. Мені інструктор показав, як цим користуватись», - розповідає Даша.

Пропри міцність обладнання і присутність інструктора тато дівчинки зізнається – відпустив доньку на атракціон лише після того, як сам переконався в його безпечності.

«Перший раз взагалі я разом з нею та інструктором пройшли цей маршрут, впевнились, що тут все безпечно. Після того вона під наглядом лазить», - розповідає Павло.

З особливою прискіпливістю до мотузкових атракціонів батьки почали ставитися після того, як у місті Новограді-Волинському через несправне кріплення впав і загинув 16-річний юнак. Інструктори, які працюють у житомирському гідропарку переконують – їх оснащення ладне витримати людину вагою до 120 кілограмів, крім того тут ретельно слідкують за дотриманням правил безпеки.

«Ми можемо дати гарантію, що це безпечно. У нас передбачена безперервна страховка. У нас існує кільце, яке обов'язково заводиться в пластину, в трос і ви його не знімете. Плюс додатково йде страховка - карабін. Перед тим, як випускаємо нагору, одягаємо спорядження і проводимо інструктаж. І плюс супроводжує зверху інструктор. У разі, якщо якась критична ситуація, інструктор може допомогти, десь підказати, десь підтягнути, поправити», - розповідає старший інструктор мотузкового парку «Monkey park» Віталій Святненко.

Підтверджуючих документів, що на атракціонах працюють інструктори, які пройшли необхідне навчання, нам не показали, втім запевнили, що незабаром обов’язково вивісять ці документи, аби відвідувачі почувалися ще більш безпечно.

Батьки, які привели на цей атракціон своїх дітей, упевнені – тут їм нічого не загрожує.

«Я почуваюсь безпечно, тут все обтягнуто сіткою, дитина не зможе впасти на землю», - каже мама Валентина Прухницька.

«Я колись в туристичному клубі був, тому я трошки в курсі, як воно повинно бути. Взагалі тут професіонали явно попрацювали, ось це все це зібрати. Я б і сам би молодість згадав», - каже батько відвідувача Сергій Рогузько.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі