Місто

У редакції «Міста» пояснили, чому в Житомирі у боксах відсутня безкоштовна газета

11 August 2016, 17:34

У терміналах для безкоштовного розповсюдження муніципальної газети «Місто» у Житомирі майже ніколи немає газет.

Про це у соцмережах пишуть житомиряни.

Зокрема, житомирський журналіст Сергій Харчук написав про це 11 серпня.

«Третій тиждень підходжу взяти газету, і в жодний будній день не побачив її тут. Їх взагалі хтось сюди кладе?», - запитує чоловік.

Житомиряни обговорюють цю проблему і в коментарях під дописом заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука з фотографією вулиці Михайлівської:

У коментарі Житомир.info завідуюча рекламного відділу газети «Місто» Тетяна Дворак розповіла, що проблема має місце, але термінали поповнюються регулярно.

«Наклад газети – 10 тисяч примірників, з них тільки 2 тисячі йде для передплатників, решта 8 тисяч розповсюджуються через термінали. У п’ятницю нам привозять наклад, ми складаємо газети наполовину, далі її тричі до кінця дня розвозять за сімома адресами, де встановлені бокси: десь об 11.00, о 16.00 і о 18-й годині. В один термінал кладеться 250 газет, більше не можна, бо тоді неможливо їх витягти під пресом. У вихідні, в суботу чи неділю, обов’язково робиться іще одне завантаження. У будні дні термінали також поповнюються. Газет немає, тому що люди розбирають, я особисто спостерігала, і наші волонтери не дадуть обманути, як люди біля терміналів вже чекають на розвіз, а потім читають «Місто» на лавочках. Є, звісно, категорія людей, які набирають по кілька штук для якихось особистих потреб, але це швидше виняток», - розповіла Тетяна Дворак.

Заввідділом виключає перепродаж газети, оскільки вважає, що видання вже багато місяців позиціонується як безкоштовне, і городяни просто не купуватимуть те, що можна взяти «на шару».

Термінал на території ринку «Хмільники» на Богунії, де у вихідні дні теж немає газет:

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року в Житомирській мерії показали антивандальні бокси, через які розповсюджуватимуть оновлену газету «Місто». У червні виконком затвердив 7 адрес для встановлення боксів з газетою. Наприкінці липня після 5 місяців роботи звільнився з роботи головний редактор «Міста», львів’янин Андріан Федун.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі