Події

Поліція розшукує спільників злодія, який обкрадав автомобілі у Житомирській області

13 August 2016, 10:52

У Коростишеві Житомирської області 9 серпня після вчинення крадіжки грошей з автомобіля було затримано 30-річного чоловіка, підозрюваного у причетності до цього злочину. У затриманого могли бути спільники. Нині поліцейські розшукують автомобіль Ford білого кольору державний номер ВС 5285 СМ.

Про це Житомир.info 13 серпня повідомила прес-служба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«В обідню пору до Коростишівського відділу поліції звернулась 26-річна жителька райцентру із повідомленням про крадіжку грошей з її автомобіля, припаркованого поблизу місцевого супермаркета. За словами дівчини, вона встигла відійти від авто на кілька десятків метрів, коли підозріло спрацював сигнал центрального замка на брелку ключів. Повернувшись відразу назад, заявниця виявила відсутність гаманця з 600 гривнями. Озирнувшись довкола, жінка помітила свою річ у руках незнайомця на іншій стороні вулиці і почала за ним йти, водночас телефонуючи до чоловіка. У цей час увагу дівчини спробував відволікти інший перехожий, намагаючись завадити її переслідуванню. На допомогу заявниці вчасно встиг чоловік, який знаходився неподалік. Відтак зловмисник, побачивши, що його викрито, кинув викрадене, ускочив в автомобіль та поїхав геть. На місці події вдалося затримати чоловіка, який відволікав жінку та, очевидно, був спільником крадія. З’ясувалось, що він 30-річний громадянин іншої держави та проживає на Львівщині», – йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що затриманий причетний і до іншої крадіжки.

«Згодом завдяки записами з камер відеоспостереження поліцейські встановили, що затриманий причетний до крадіжки тисячі гривень з вантажного автомобіля, що сталася цього ж дня у райцентрі. Експедитор торгівельної компанії залишив у кабіні готівку, цим і скористався злодій.  За інформацією правоохоронців, у затриманого могли бути один чи декілька спільників. Нині поліцейські розшукують автомобіль Ford білого кольору, з тонованими вікнами, державний номер ВС 5285 СМ та встановлюють інших учасників протиправних дій», – повідомила прес-служба.

Досудове розслідування розпочато за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб карається арештом на строк від 3 до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

«Судом затриманому обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Визначену суму у кілька десятків тисяч гривень чоловік вніс упродовж кількох годин», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські поліцейські розповіли про крадіжки з автомобілів на стоянці біля ТРЦ «Глобал UA».

Фото прес-служби ГУ Нацполіції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі