Події

Смерть 5-місячної дитини з Житомирської області – на контролі в прокуратури

16 August 2016, 11:48

Новоград-Волинська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вбивства через необережність 5-місячної дитини, що сталося 14 серпня у Романівському районі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Йдеться про те, що в одному із сіл Романівського району лікарями невідкладної медичної допомоги центральної районної лікарні констатовано смерть п’ятимісячної дівчинки.  За поясненнями матері, вона спала з дитиною на одному ліжку, а вранці, проснувшись, виявила доньку мертвою. Відомості про смерть немовляти внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування та місцевими органами поліції розпочато кримінальне провадження. У ході досудового розслідування призначено судово-медичну експертизу, за результатами якої встановлено, що смерть дитини настала внаслідок механічної асфіксії, шляхом закриття носа та рота. Також встановлено, що батьки зловживають алкогольними напоями. Зокрема, слідчо-оперативна група, приїхавши на місце події, застала їх у стані алкогольного сп'яніння. За результатами медичного освідування, в крові батька померлої дитини зафіксовано 2,0 проміле алкоголю, матері – 2,3 проміле. Сім’я, яка має на утриманні ще четверо малолітніх дітей 2006, 2009, 2011 і 2013 років народження, перебуває на обліку у службі у справах дітей Романівської райдержадміністрації як така, що опинилася у складних життєвих обставинах», – йдеться в повідомленні.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Санкція зазначеної статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Житомирської області від удушшя загинула 4-місячна дитина, яка спала на ліжку з матір’ю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі