Економіка

За 7 місяців житомирські податківці виявили більше двох тисяч нелегальних працівників

16 August 2016, 16:36

З січня по липень 2016 року у Житомирській області виявлено 2221 нелегального працівника.

Про це 16 серпня Житомир.info повідомив сектор комунікацій  Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області.

«На виконання Плану спільних заходів з питань детінізації доходів громадян та зайнятості населення на 2016 рік (…) та з метою упередження виплати суб’єктами господарювання заробітної плати «в конвертах», на території Житомирської області було створено робочу групу, до якої входять представники Департаменту праці та соціального захисту населення ОДА, Управління Держпраці в Житомирській області, Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області. Протягом липня та серпня 2016 року дана робоча група провела ряд перевірок з питань виявлення фактів використання праці неоформлених найманих працівників на території Житомирської області. Усього протягом січня – липня 2016 року було виявлено 2 221 особу, які працювали без укладання трудових договорів», - інформує податкова.

Зокрема, під час виїзду у Черняхівському районі перевірено 14 місць здійснення діяльності по 12 суб’єктам господарювання, у Коростишівському районі - вісім місць здійснення діяльності по шести суб’єктах господарювання, - повідомляє сектор комунікацій.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2016 року житомирський губернатор назвав підвищення рівня зарплат пріоритетним завданням органів влади. У квітні 2016 року начальник податкової міліції ГУ ДФС в Житомирській області Іван Гілета розповідав, що майже щосуботи співробітники податкової міліції здійснюють рейди на підприємства і фірми з тим, щоб виявляти неофіційних працівників. За інформацією ГУ ДФС, жителі Житомирській області після звільнення з роботи скаржаться у податкову на «чорні» зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі