Влада

У Житомирі податківці шукають на фірмах неоформлених працівників і хочуть доповісти про це губернатору

28 April 2016, 09:48

Майже щосуботи співробітники податкової міліції здійснюють рейди на підприємства і фірми з тим, щоб виявляти неофіційних працівників.

Про це 27 квітня на прес-конференції розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Житомирській області, начальник податкової міліції Іван Гілета.

«Майже кожної суботи нами проводяться, якщо можна так сказати, рейди, щоб бізнес знову не сказав, що ми їх давимо чи щемимо. Це профілактичні заходи зі встановлення людей, які офіційно не оформлені на роботу.  Навіть якщо вам, журналістам, будуть розповідати, що податкова знову застосовує репресивні методи, то це не так. Просто ми заходимо в магазин чи будь-яку фірму і питаємо: «Ви офіційно оформлені чи ні?». Якщо офіційно оформлені, ми розвертаємось і йдемо. Якщо ні, складаємо списки, і Олександр Сергійович (Лавров – начальник ГУ ДФС в області – ред.) буде виходити на рівень губернатора, щоб показувати, які у нас підприємства та підприємці використовують необліковану робочу силу. Всі ці кошти по ЄСВ йдуть до місцевого бюджету. Тобто, наповнення бюджету залежить від нас: чим більше ми їх виявимо, тим більше буде користі для бюджету», - розповів Іван Гілета.

У свою чергу керівник податкової Олександр Лавров похвалив платників податків Житомирської області і запевнив, що необґрунтованих перевірок бізнесу ніхто не влаштовуватиме.

«Ніхто не буде наказаний просто так, тому що це податкова. Якщо є порушення, і воно буде з достатньою доказовою базою, а у нас зараз непогані результати по судовим розглядам і ми виграємо якраз завдяки гарній доказовій базі, то реакція, звісно, буде. Однак ходити, як колись було, по перевіркам, щоб підприємство не знало, коли ця перевірка буде і коли закінчиться, ніхто не буде. Це марна трата часу, а за такого скорочення штату взагалі неможливо», - сказав Лавров.

З його слів, останнім часом значно покращились стосунки платників податків з ДФС.

«Вважаю, що Житомирська область може похвалитися своїми платниками податків і прозорістю їх діяльності. Я не можу похвалити себе за результати документальних перевірок, але працівники перевіряють  - все нормально, нема за що наказувати. У нас при зменшенні кількості перевірок збільшилась кількість надходжень у бюджет по перевіркам. Тобто, якщо є порушення – платники самостійно свідомо сплачують в бюджет. Ми так домовились спочатку – і з громадською радою, і зі ЗМІ. Крім того, громадяни самі повідомляють про негативні факти - несплати податків роботодавцем чи неоформлену робочу силу. За останні півроку, за моїми даними, кількість скарг і звернень значно зросла», - відзначив начальник управління.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році Іван Гілета розповідав, що на етапі кримінального провадження органи податкової служби намагаються знайти компроміс з платниками, які ухиляються від сплати податку, і це вигідно обом сторонам. У 2016 році жителі Житомирської області після звільнення з роботи скаржаться у податкову на «чорні» зарплати. В рамках реорганізації в житомирському управлінні ДФС звільнили майже третину працівників, решта чекають на підвищення зарплат.

Іван Гілета

Олександр Лавров

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі