Місто

Житомирські військові та активісти знову ходили у Держгеокадастр: обурені непрацюючою «кнопкою»

16 August 2016, 17:37

У вівторок, 16 серпня, кілька десятків військовослужбовців та активістів зібрались біля будівлі управління Держгеокадастру в Житомирській області.

Люди прийшли, бо, за їх інформацією, сьогодні мали представити заступника начальника управління. Учасники АТО впевнені: це призначення має відбутись, бо виконуючого обов’язки начальника мають звільнити. Окрім цього, людей обурює й те, що в Житомирській області не працює електронна система реєстрації, і саме через це військовослужбовці, поранені учасники АТО та сім’ї загиблих не можуть отримати земельні ділянки.

«В Держгеокадастрі в Житомирській області не ведеться реєстрація заяв як на надання земельних ділянок, так і на затвердження проектів, які надаються у власність. Цей функціонал вже не діє чотири місяці. Всі образно називають це «кнопка», яку потрібно увімкнути. Є центральний сервер в Києві, є сервери у нас. Вони всі між собою взаємопов’язані, і відбувається реєстрація. В Житомирській області реєстрація не відбувається вже чотири місяці. Програма була куплена за великі гроші і встановлена по всій державі. І фірма, яка обслуговує цю програму, бере щомісяця великі гроші», - каже учасник АТО Юрій Кулачок.  

Військовослужбовців та активістів обурило також те, що чиновники Держгеокадастру, які приїхали з Києва, не можуть пояснити, чому система не працює.

«Присилають людей з Києва, які навіть не начальники відділів, а просто клерки. Починають казати, що не створено умов, що не працює начальник. Це підготовка до того, щоб його зняти з посади виконуючого обов’язки начальника і призначити іншого», - розповідає учасник АТО Юрій Кулачок.

Люди сподіваються, що керівництво управління Держгеокадастру України все ж таки прислухається до вимог військовослужбовців. В іншому разі люди готові заблокувати рух на автотрасі Київ-Чоп.

«Ми даємо тиждень строку, а далі нехай вони на нас не ображаються», - сказав Юрій Кулачок.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2016 року житомирські бійці АТО палили шини через те, що їх ігнорує керівництво Держгеокадастру. 22 червня в головному управлінні Держгеокадастру в Житомирській області призначили тимчасово виконуючого обов’язки начальника Олександра Ходаківського, який невдовзі після призначення запросив громадськість на обговорення своєї кандидатури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі