Влада

Житомирський губернатор сподівається, що новий керівник управління Держгеокадастру буде відстоювати інтереси жителів області

23 June 2016, 09:20

22 червня в головному управлінні Держгеокадастру в Житомирській області призначили нового т. в. о. начальника.

Про це з посиланням на голову Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського повідомляє прес-служба ОДА.

«Сьогодні (22 червня – ред.) призначено т. в. о. Держгеокадастру в області. Це – Ходаківський Олександр Олександрович. Це людина, що живе і працює в Житомирі, розуміє пріоритетність виділення земель учасникам АТО та, сподіваюсь, буде відстоювати інтереси жителів області. Посада керівника геокадастру – це, перш за все, велика відповідальність. Ця людина повинна виправдати сподівання суспільства», - заявив Машковський.

«Сергій Машковський назвав посаду керівника Держгеокадастру не кар’єрним ривком чи підвищенням, а порівняв із «електричним стільцем». Адже більшість «турбулентних» процесів в області пов’язані саме з виділенням земельних ділянок. Аби вирішити найбільш резонансні проблеми – земля для львівських студентів та відсутність землі для учасників АТО, - між керівництвом області та Держгеокадастром напрацьовано спільний план дій», - запевняє прес-служба.

Зокрема, Машковський чекає від т. в. о. Держгеокадастру в області скасування наказів на земельні ділянки для львівських студентів.

«Буде введено певний мораторій на виділення земель фізичним особам у районах, де є поклади бурштину чи титану. Звертатися зможуть державні компанії з відповідними ліцензіями, які публічно і прозоро повинні пройти визначену процедуру, у тому числі – погодження з місцевими громадами», – сказав голова ОДА.

Зараз близько 3 тис. звернень демобілізованих на виділення землі залишилися без розгляду, - інформує прес-служба.

Станом на 23 червня на офіційних сайтах Держгеокадастру та головного управління Держгеокадастру в Житомирській області відсутня інформація про керівника управління та його заступників.

Як повідомляв Житомир.info, 22 червня Сергій Машковський розповів про очікуване призначення в. о. начальника управління Держгеокадастру в області - Олександра Ходаківського. 22 червня біля повороту на Левків кілька десятків активістів та учасників АТО перекривали трасу Київ-Чоп, протестуючи проти намагань керівництва Держгеокадастру поставити на керівні посади у житомирському управлінні «своїх» людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі