Влада

Бердичівський сирота, який живе у дерев’яній будці, прийшов у Житомирську облраду просити про допомогу

17 August 2016, 12:34

До голови Житомирської обласної ради Анжеліки Лабунської звернулися депутати Бердичівської міської ради стосовно ситуації, яка склалася навколо уродженця смт. Брусилів Андрія Ненюка, 1993 року народження, який мешкає в Бердичеві в жахливих умовах.

Хлопець круглий сирота, виховувався у Бердичівській школі-інтернаті, потім навчався у Бердичівському професійному училищі №3. Після закінчення навчального закладу його було виселено з гуртожитку училища, і він фактично опинився на вулиці – без житла і грошей. На сьогоднішній день 23-річний Андрій живе просто неба, у великій дерев’яній будці з целофановою покрівлею, яку він самотужки збудував на околиці міста в кущах, та перебивається випадковими заробітками. Влаштуватися на офіційну роботу він не може, оскільки поки жив на вулиці, випадково загубив свої документи, які, в свою чергу, поновити не може, бо не має постійного місця проживання і прописки.

Замкнуте коло проблем занурювало хлопця на соціальне дно.

Андрій Ненюк разом з депутатами Бердичівської міської ради прийшов на прийом до голови Житомирської обласної ради Анжеліки Лабунської за допомогою.  Під час бесіди  Анжеліка Лабунська спитала Андрія Ненюка, чи звертався хлопець за допомогою до місцевих органів самоврядування. На що сирота відповів, що не звертався, так як не вірить, що він комусь потрібен зі своїми проблемами.

Вислухавши хлопця та місцевих депутатів, Анжеліка Лабунська миттєво відреагувала на проблему. В присутності Андрія Ненюка була проведена екстрена нарада працівників Житомирської обласної ради, які відповідають за напрямки роботи, пов’язані з соціальним захистом. На нараді Анжеліка Лабунська поставила завдання перед присутніми: допомогти хлопцю отримати оселю над головою, допомогти поновити документи Андрія Ненюка та допомогти, у разі необхідності, з роботою. 

Голова Житомирської обласної ради дала завдання провести службову перевірку з приводу того, як міг трапитися такий кричущий випадок, коли молодий хлопець живе в будці на вулиці і немає ніякого соціального захисту.

Голова Житомирської обласної ради вжила необхідних заходів для того, аби сироту в той же день тимчасово поселили у гуртожитку професійно-технічного училища №3 міста Бердичева. Відповідні розпорядження по відновленню втрачених документів для можливості подальшого працевлаштування Андрія Ненюка Анжеліка Лабунська взяла на особистий контроль.

Прес-служба Житомирської обласної ради

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі