Влада

Житомирські копи вважають, що керування автомобілем в нетверезому стані зупинить лише «сарафанне радіо»

17 August 2016, 12:44

Після того, як Верховна Рада більше місяця тому посилила адміністративну відповідальність за водіння у нетверезому вигляді, житомирські водії продовжують сідати за кермо напідпитку.

Про це під час  брифінгу в головному управлінні Нацполіції 17 серпня повідомив т.в.о. заступника начальника Управління патрульної поліції в м. Житомирі Анатолій Сторчак.

За словами поліцейського, нетверезі водії починають розуміти, що відповідальність висока лише після того, як їх зупиняють патрульні.

«Ви знаєте, наша людина, коли вона ще не стикалась з такою проблемою, то вона не розуміє. Зараз, коли ми почали працювати по цій новій схемі, люди, які попались, скажімо так, вони вже розуміють. Але статистика ще не змінилась. Поки люди не зійдуться, поки не піде так зване «сарафанне радіо», нічого не зміниться», - вважає Анатолій Сторчак.

Щодо інформації про кількість водіїв, яких оштрафували на 10 тисяч гривень та позбавили водійських прав, то у патрульній поліції відповіли, що остаточної цифри поки назвати не можуть.

«За звітний період з 1 серпня  було складено 44 протоколи, але поки воно все розглядається. Поки такої відповіді я ще не можу вам надати, бо це судовий порядок», - сказав Анатолій Сторчак.

Нагадаємо, 25 липня 2016 року президент України підписав закон, який передбачає значне посилення відповідальності за керування автомобілем у нетверезому вигляді. Тепер порушника повинні на рік позбавити водійських прав та виписати штраф у понад 10 тисяч гривень. Якщо впродовж двох років водія вдруге піймають за кермом у нетверезому вигляді, його на три роки позбавлять прав та випишуть вдвічі більший штраф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі