Суспільство

У Житомирській області до 1 вересня відкриється 5 нових дитсадків

17 August 2016, 16:42

Дошкільні навчальні заклади Житомирської області, так само як і всі інші навчальні заклади, активно готуються до початку навчального року. В області працює 688 ДНЗ різних типів і форм власності, де здобувають дошкільну освіту 45,4 тис дітей, віком від 1 до 6 років.

Про це пише сайт Житомирської ОДА.

«Оскільки мережа дошкільних навчальних закладів є недостатньою, до початку нового навчального року завдяки кропіткій роботі місцевого самоврядування, громадськості буде відкрито ще 5 ДНЗ. Відкриття садочків планується в с. Березівка та с. Заможне Житомирського району, с. Борушківці Любарського району та с. Закусили Народицької ОТГ, с. Межирічка Вишевицької ОТГ. Відкриття цих закладів дозволить охопити дошкільною освітою близько 300 дітей», – йдеться у повідомленні.

Також варто відмити, що у ДНЗ області функціонує 6 інклюзивних груп, 5 з яких – у закладах Ружинського району.

«Займатися розвитком дитини потрібно ще з раннього дитинства, аби в подальшому вона змогла, як всі діти, ходити до звичайної школи, спілкуватися з дітьми і дорослими. Відкриття інклюзивних груп в дитячих закладах області дозволить вчасно відкоригувати можливий недолік розвитку дитини. Питання створення інклюзивних груп в ДНЗ області перебуває під моїм особистим контролем», – наголосив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські батьки 2 місяці не водять дітей у дитсадок через ремонт харчоблоку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі