Економіка

За півроку Житомир заробив 13,5 млн грн на депозитах

17 August 2016, 17:10

У результаті розміщення вільних коштів на депозитних рахунках до міського  бюджету Житомира за півроку надійшло 13,5 млн грн.

Про це повідомив директор департаменту бюджету та фінансів міськради Сергій Гаращук 17 серпня під час засідання виконкому.

«За результатами проведеного конкурсу, переможцями є три державних банки, розташованих на території міста Житомира, – це «Ощадний Банк», «Укргазбанк» і «Укрексімбанк», – які запропонували 18% річних за поточним депозитом. Внаслідок цього ми за півроку отримали понад 13,5 млн грн надходжень до бюджету. Наприклад, якщо порівняти з таким вагомим джерелом, як оренда майна комунальної власності, то всього по року ми 1 млн 100 тис. грн повинні отримати. Це досить суттєві надходження за розміщення тимчасово вільних коштів. При цьому ми не обмежуємо право розпорядника на запит цих коштів, тобто якщо потрібно, знімаємо з депозиту і фінансуємо витрати», – сказав директор фіндепартаменту.

Загалом же, за його словами, доходна частина міського бюджету за перше півріччя перевиконана майже на 11,5 млн грн.

«Це дало змогу фінансувати всі зареєстровані зобов’язання розпорядниками коштів у повному обсязі. Таким чином, своєчасно виплачується заробітна плата, здійснюються розрахунки за спожиті енергоносії та фінансуються всі капітальні витрати за потребами розпорядників коштів. Маємо позитивне виконання бюджету в цілому», – пояснив Гаращук.

Як повідомляв Житомир.info, доходи загального фонду міського бюджету за січень-березень поточного року становили 198 млн 964 тис. 690,95 грн, або 22,5% від запланованих на рік 882 млн 479 тис. 100 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі