Місто

У Житомирському агроуніверситеті за грантові гроші реалізують проект, завдяки якому студенти зможуть навчатися в ЄС

18 August 2016, 13:19

Студенти та науковці Житомирського агроуніверситету зможуть навчатись у провідних вишах країн Євросоюзу, розвиваючи свою кар’єру. Це стане одним із результатів реалізації в ЖНАЕУ освітнього модуля «Аграрна політика ЄС», із яким представники навчального закладу перемогли в конкурсі проектів напряму ЖАН МОНЕ в рамках програми ЕРАЗМУС+. На втілення проекту вони отримали 28 224 €.

Про це Житомир.info розповів ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

«Проект розрахований на три роки і його втілення розпочинається з вересня 2016 року і закінчується травнем 2019 року, тобто три повні навчальні роки. Впровадження проекту розширить зав’язки з колегами на національному та міжнародному рівнях. У результаті реалізації проекту слухачі модуля «Аграрна політика ЄС» стануть більш підготовлені для міжнародного співробітництва та реалізації аграрної політики євроінтеграції України. Крім цього, студенти та науковці можуть вибрати своє подальше навчання в ЄС, що сприятиме їх майбутній кар’єрі та професійному життю», – пояснив він.

Грантові кошти учасники проекту спрямують передусім на розробку та викладання модулю «Аграрна політика ЄС». Його слухачами вже у вересні цього року стануть магістри ЖНАЕУ, котрі навчаються за різними спеціальностями. Їх відберуть до факультативних груп.

«А з наступного навчального року планується ввести модуль «Аграрна політика ЄС» в навчальні плани окремих спеціальностей ОКР «Магістр». Викладати модуль для студентів будуть переважно розробники даного проекту. Залучати іноземних викладачів до викладання в цілому не передбачені даним проектом», – уточнив Олег Скидан.

Довідка: Програма імені Жана Моне – це одна з освітніх програм Європейського Союзу, мета якої полягає в підвищенні рівня знань та поінформованості суспільства в ЄС та поза його межами з питань європейської інтеграції, через стимулювання викладання, дослідницької діяльності з європейської інтеграції, зокрема стосунків ЄС з іншими країнами, та міжлюдського та міжкультурного діалогу. У рамках програми Жана Моне Європейський Союз виділяє кошти університетам на започаткування викладання дисциплін, пов’язаних з тематикою європейської інтеграції та розвитку наукової діяльності в зазначеній сфері. Дисципліни загалом стосуються розбудови європейської спільноти, європейського права, європейської економіки, європейської політики, історії європейської інтеграції тощо.

Як повідомляв Житомир.info, команда науковців Житомирського державного технологічного університету перемогла у конкурсі проектів молодих вчених, отримавши державне фінансування у розмірі 450 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі