Культура

У житомирському парку Гагаріна розписують жовте піаніно і малюють на асфальті арт-пано

19 August 2016, 18:26

Триденний фестиваль «Пісенний Спас» у Житомирі стартував 19 серпня, як фестивальне містечко в парку культури і відпочинку імені Юрія Гагаріна. Однією з головних зон цього містечка є локація, де запрошені артисти залишать автографи на спеціально розписаному жовтому фортепіано.

Про це Житомир.info розповів директор музею «Ремісничий двір» і співорганізатор фестивалю «Пісенний Спас» Федір Євтушенко.

«Цього року у нас виникла ідея, крім самого фестивалю, зробити ще й таку алею, в центрі якої розташувати кабінетний рояль або піаніно. Це німецький інструмент XX століття. Ми спеціально вийняли з цього центральну «фільоночку» і вставили туди скло, щоб діти могли побачити, звідки береться звук: коли натискаєш на клавіші, то видно, як молоточки вдаряють по струнах. Головний підпис на фортепіано поставить Ірина Шинкарук – на центральному пано у вигляді символу фестивалю. Загалом, кількість яблук для автографів на піано відповідає кількості артистів, які братимуть участь у наших концертах», – сказав Євтушенко.

Пересічні ж житомиряни, котрі цими днями відвідають фестиваль або ж просто відпочиватимуть у парку, зможуть залишити свій підпис на спеціальному арт-пано, що символізує яблуню як дерево життя. Його на асфальті малюють художниця, керівник молодіжної громадської організації «АРТ-село» Олена Славова та вихованці художніх шкіл.

«Оскільки ми всі різні люди, особистості, то й яблука теж різні. І кожна особистість відтворює своє бачення світу саме в яблукові. Але ми всі – на одному дереві. Кожен бажаючий може підійти, взяти пензля, фарби і намалювати свій образ яблука, залишивши на ньому автограф», – пояснила вона.

Програму фестивалю дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня в «Домі української культури» відкрилася персональна виставка художниці та співачки Анжеліки Рудницької, що стала першим заходом у рамках фестивалю «Пісенний Спас».

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі