Влада

Влада Житомира вирішила уточнити, хто з членів сімей загиблих учасників АТО звільняється від плати за комуналку

22 August 2016, 12:15

Влада Житомира хоче внести зміни до рішення «Про звільнення від сплати комунальних послуг, учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих».

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 19 серпня.

«Викласти в новій редакції пункт 2 додатку 1 до рішення міської ради від 21.07.2016 року № 266 «Про внесення змін до рішення міської ради від 29.07.2015 № 936 «Про звільнення від сплати комунальних послуг, учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих» зі змінами», а саме: «2. До членів сім’ї загиблих, померлих внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних в зоні проведення АТО під час безпосередньої участі в ній у період її проведення, учасників антитерористичної операції відносяться: утриманці загиблого, яким у зв’язку з цим виплачується пенсія; батьки; один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні; діти, які не мають (і не мали) своїх сімей; діти, які мають свої сім’ї, але стали інвалідами до досягнення повноліття; діти, обоє батьків яких загинули», - йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, на сесії 21 липня депутати затвердили в новій редакції Положення про порядок звільнення членів сімей загиблих в АТО від сплати комунальних послуг.

«Вважати таким, що втратив чинність, пункт 3 рішення міської ради від 09.02.2016 № 76 «Про внесення змін до рішення міської ради від 29.07.2015 № 936 «Про звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих» зі змінами», - також зазначено в рішенні сесії.

В п.2 додатку до рішення міськради зазначалося, що до членів сім’ї загиблих, померлих внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних в зоні АТО під час виконання обов’язків військової служби (службових обов'язків) учасників антитерористичної операції відносяться: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років), неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами дитинства І та ІІ групи або інвалідами І групи, непрацездатні батьки, особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня відбулося перше пленарне засідання 12-ї сесії міської ради, станом на 22 серпня дата другого пленарного засідання невідома.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі