Культура

Польський гурт стане хедлайнером фестивалю «Jazzomir» до Дня Житомира

22 August 2016, 13:48

Хедлайнером фестивалю «Jazzomir», що відбудеться у Житомирі на День міста, 2 вересня, стане польський гурт «Квартет Бартоша Пернала», один із виконавців якого імпровізуватиме на унікальному музичному інструменті.

Про це Житомир.info 22 серпня розповів у коментарі співорганізатор фестивалю Сергій Твардовський.

«Вони закривають нашу програму. Є цікавинка в тому, що один із виконавців використовує орган Хаммонда – це дуже рідкісний музичний інструмент. Узагалі, мало хто вміє на ньому грати, а грати джаз та ще й імпровізувати – велика рідкість. Отже, матимемо нагоду побачити і почути, як це виглядає», – сказав він.

Крім «Квартету Бартоша Пернала», участь у фесті братимуть іще три джазових колективи.

«Перший – житомирський колектив «Z-Band». Це десять виконавців із великою секцією духових інструментів. Вони грають джазові аранжування відомих світових хітів.

Другий колектив буде київсько-донецьким: вокалістка з Донецька Вікторія Корженок, котрій акомпануватимуть знаменитий джазовий гуру, друг житомирського фестивалю «Jazzomir» і взагалі відомий за межами України піаніст Володимир Соляник і його тріо. Це такий зірковий колектив, який об’єднає Донецьк і Київ разом.

Потім, буде вінницький гурт такого танцювально-джазового спрямування, називаються вони «The Hypnotunez». Вони були у нас у червні: справили фурор, запалили зал. Це п’ять вінницьких хлопців. При цьому дуже велика рідкість, що контрабасист є і вокалістом, і фронтменом гурту. Танці з контрабасом і спів у мікрофон виглядають шикарно. Це дуже живо і авангардно звучить», – проанонсував Твардовський.

Загалом житомирський джаз-фест «Jazzomir» відбувається у Житомирі з 2008 року, але цього року вперше – в рамках святкування Дня міста.

«У Житомирі досить багато людей, які полюбляють джаз, але не має виконавців суто джазового жанру. У більшості обласних центрів такі фестивалі відбуваються щорічно. Ми вирішили популяризувати джаз у Житомирі. Вперше «Jazzomir» відбулася 2008 року, другий раз – у 2011-му, і ось влітку цього року фестиваль «Jazzomir» відбувся втретє. Адміністрація міста вирішила, що цього разу культурна версія Дня міста має бути з джазовим відтінком і ми з радістю відгукнулися зробити 2 вересня такий одноденний фестиваль», – розповів організатор про ідею проведення заходу.

Цьогоріч «Jazzomir» відбуватиметься 2 вересня з 18:00 до 22:00 біля Каменю на честь заснування Житомира (Замкова гора).

«Обрана незвична локація і ми впевнені, що вона стане таким собі джазовим майданчиком Житомира. Для глядачів буде запропоновано близько 150 місць для сидіння: будуть сільці, можливо, ми і каремати підвеземо», – уточнив Сергій Твардовський.

Як повідомляв Житомир.info, джаз-фест «Jazzomir-2016» у червні цього року об’єднав суто українських артистів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі