Місто

Через Житомир проїхали троє велосипедистів, які вже подолали 800 км на шляху від Ужгорода до Києва

22 August 2016, 16:01

22 серпня через Житомир пройшов велопробіг присвячений Дню Незалежності України. За словами учасників велопробігу 16 серпня вони стартували у місті Ужгород Закарпатської області і планують завершити свою подорож 24 серпня в Києві.

«Цей велозаїзд ми присвятили 25-річчю Незалежності України, на підтримку ветеранів, в першу чергу ветеранів бойових дій. В нашому заїзді беруть участь два афганці: я і Микола Дедяк, а також депутат Мукачівської міської ради Юрій Кравчук, волонтер. Також в нашій команді водій і лікар, машини супроводу. Стартували ми 16 серпня в місті Ужгороді», - розповідає учасник велопробігу завідувач сектору у Закарпатській області Державної служби України у справах ветеранів війни і учасників АТО Іван Балашов.

За сім днів учасники велопробігу вже подолали близько 800 кілометрів, але запевняють зовсім не втомились. Найдовший етап поїздки зі Львову до Кременця за словами Івана Балашова склав 170 кілометрів. На в’їзді в Житомир трьох учасників велопробігу зустріли спортсмени-велосипедисти з Житомира. Учасники пробігу кажуть: головна мета – це показати приклад учасникам бойових дій, ветеранам та молоді.

«Сьогодні вранці ми виїхали на Житомир. На в'їзді в Житомирську область мене зустрів мій побратим, з яким ми разом служили в 98-й десантній дивізії в Болграді, Олександр Запорожець. Сталось так по життю, що я афганець, а він АТОшник. Він нас супроводжує, і зараз він тут. Нас дуже тепло зустріли на в'їзді в Житомир. Було дуже багато велосипедистів, спортсменів. Зараз ми, знову ж таки хочу підкреслити, біля десантної бригади, ми не можемо проїхати повз. Усе супер, ми хочемо цим пробігом показати приклад і ветеранам, і молоді. Ми за здоровий спосіб життя. Крутіть педалі, займайтесь спортом і все буде нормально. Слава ветеранам і слава Україні», - каже Іван Балашов.

У Житомирі учасники велопробігу планують відвідати побратимів з Житомирської 95-ї бригади, віддати шану загиблим воїнам-інтернаціоналістам, а також вклонитись загиблим учасникам АТО на Смолянському військовому кладовищі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі