Події

«Тітушці», який зламав щелепу житомирському активісту, знову не оголосили вирок

25 August 2016, 11:29

Більше десяти активістів прийшли до Богунського суду міста Житомира, де 25 серпня мали оголосити вирок по справі побиття майданівців житомирянином Володимиром Савицьким в ніч на 23 лютого. Обставини бійки, яка сталася 2,5 роки тому активісти пам’ятають у найменших деталях:

«Відбувалось це у лютому 2014 року під час патрулювання самооборони Житомира з міліцією. І стався такий випадок, Савицький і ще були двоє людей побили хлопців біля «Полісся Продукт», біля УМВС на Пушкінській. Ми тоді в той час теж патрулювали, побачили, що сталася така прикра пригода, переслідували цих хлопців і одного з них затримали - Бабія. Він вже на розслідуванні, коли відбувалося, назвав Савицького. Його затримали весною. І от зараз відбувається судове засідання саме по Савицькому, тому що саме він наносив удари, саме він бив, він зламав щелепу одному з хлопців, іншому прутами проломив голову. І от зараз суддя щось вирішує, тягне. Недостатньо йому якихось доказів - будемо присутні», - розповів свідок Павло Кобилінський.

Втім, суддя не поставив крапку у цій справі і зазначив, що винесення рішення наразі є неможливим.

«На даний час винесення законного та обґрунтованого судового рішення неможливе без поновлення з’ясування обставин справи та перевірки його доказами, оскільки пред’явлення Савицькому обвинувачення є неконкретним, що може бути змінено шляхом зміни обвинувачення та з’ясування інших питань за відповідним клопотанням сторін по справі», - сказав він.

Суд ухвалив відновити з’ясування обставин справи та оголосив перерву у судовому засіданні до 26 серпня. Засідання відбудеться о 9-30.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі