Події

У Житомирській області правоохоронці вилучили понад 22 тонни деревного вугілля

29 August 2016, 12:04

У селі Недашки Малинського району Коростишівська місцева прокуратура спільно з працівниками управління СБУ в області виявили викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря, спричинені виготовленням деревного вугілля. А також вилучили понад 22,3 тонни готової продукції.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Житомирської області з посиланням на керівника Коростишівської місцевої прокуратури Сергія Зубака.

«Горе-підприємці виготовляли деревне вугілля, спалюючи деревину у відкритих металевих ємкостях без передбаченого законодавством дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря у селі Недашки Малинського району. Ними не забезпечено й інших умов екологічної безпеки. Зокрема, ємкості було розміщено на відкритому повітрі, поруч із оселями місцевих жителів, унаслідок чого викиди від спалювання деревини завдавали шкоду довкіллю та негативно впливали на стан здоров’я сельчан», – додав керівник місцевої прокуратури.

Сергій Зубак повідомив, що на підставі ухвали слідчого судді працівниками Коростишівської місцевої прокуратури спільно із органами місцевої поліції, Службою безпеки та інспекцією з охорони навколишнього природного середовища на місці випалювання вугілля провели обшук.

«Під час обшуку вилучено понад 22,3 тонни деревного вугілля і 6 металевих ємкостей. На вилучене вугілля та обладнання для його виготовлення накладено арешт», – уточнив прокурор, додавши, що правоохоронцям не надано будь-яких офіційних документів щодо власника вилученого вугілля.

Наразі у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 241 КК України триває досудове розслідування, яке проводять місцеві органи поліції.

Як повідомляв Житомир.info, за фактом незаконного випалювання деревного вугілля у Житомирській області відкрили 15 кримінальних проваджень, вилучено 41 ємностей для його випалювання та 47 тонн готової продукції.

Фото прес-служби прокуратури Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі