Події

У Житомирській області прокуратура хоче через суд зобов’язати підприємство сплатити 41 млн грн у бюджет села

31 August 2016, 11:11

Прокуратура Житомирщини звернулася до суду, аби зобов’язати підприємство укласти договір про пайову участь у розвиток інфраструктури села Оліїївка Житомирського району та сплатити до місцевого бюджету 41 млн грн.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області в інтересах держави в особі територіальної громади Оліївської сільської ради Житомирського району подано позов про визнання укладеним договору щодо пайової участі у розвитку інфраструктури села між публічним акціонерним товариством та органом місцевого самоврядування про сплату до бюджету 41 млн грн. Йдеться про те, що публічне акціонерне товариство споруджує у села Оліївка підприємство з виробництва комбікормів площею 6 тис 800 м2, вартістю понад 417 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Однак, порушуючи вимоги ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», у вересні 2015 року підприємство здало в експлуатацію першу чергу будівництва, не уклавши із сільрадою договір пайової участі у розвитку інфраструктури Оліївської сільської ради. Внаслідок неправомірних дій до місцевого бюджету не надійшло понад 41 млн грн.

З метою усунення порушення чинного законодавства, прокуратурою області вжито заходів представницького характеру та заявлено позов, який наразі перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська місцева прокуратура подала до суду з вимогами визнати незаконним і частково скасувати рішення виконкому Житомирської міської ради, згідно з яким три роки тому підприємець отримав дозвіл орендувати частини приміщення загальноосвітньої школи для здійснення торгівельної діяльності канцтоварами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі