Місто

Допомагати у проведенні Космічного марафону в Житомирі зголосилося більше сотні волонтерів

2 September 2016, 11:09

Волонтерів, які зголосилися допомагати під час проведення першого в історії Житомира Космічного напівмарафону зібрали у приміщенні міської ради, щоб розповісти про забіг, обов’язки та несподіванки, з якими вони можуть зіткнутися впродовж дня.

«Більше сотні молодих людей і людей старшого віку зголосилися нам допомогти на різних локаціях. На точках забігу, на локаціях спортивних, на реєстрації і так далі. Обов’язки будуть різні в залежності від віку, досвіду кожного волонтера», - розповіла начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Вона розповіла волонтерам, що у першу чергу їм доведеться працювати з великою кількістю людей, які виявили бажання взяти участь у забігах, і наголосила, що з наближенням марафону на участь в ньому реєструється все більша кількість бажаючих.

«Вперше у нашому місті ми проводимо напівмарафон. Це 21 кілометр бігу. Але окрім цієї локації, цієї дистанції буде ще кілька. На сьогодні у нас зареєструвалася наступна кількість учасників: на 21 кілометр зареєструвалося трішки більше 100 учасників. На 5 кілометрів - трішки більше 50, але треба розуміти, що досить значна частина зможе реєструватися 4 числа і ця цифра збільшиться. На 2,5 кілометри зареєструвалося сьогодні 13 фірм. На дитячі забіги, які будуть наймасовіші, на 100-метрівку на сьогодні теж зареєстровано близько 50, але я так розумію, що їх буде 100. Більше 100 ми реєструвати не будемо. Так само на 300 метрів для діток від 8 до 12 років теж буде 100 дітей. І на шкільні естафети буе 300 дітей, тобто загалом у нас буде 500 дітей, з якими потрібно буде працювати, організовувати їхній рух, щоб всі стартували одночасно і всі були задоволені», - сказала Ірина Ковальчук.

Поставити свої запитання волонтери могли і представнику патрульної поліції Житомира.

«Хочу від імені патрульної поліції вам подякувати за вашу громадську активність, за те, що ви погодилися бути волонтерами в цьому безпрецедентному заході в історії нашого міста. Ви будете дуже великою допомогою як організаторам цього великого спортивного дійства, також ви будете досить суттєвою допомогою для працівників патрульної поліції, які в цей день будуть забезпечувати охорону громадського порядку і будуть перекривати вулиці, щоб транспортні засоби не заїжджали на місце проведення самого забігу. Ваше завдання - ні в якому випадку не кидайтесь під автомобіль, не перегороджувати своїм тілом їм шлях - підійти до водія, перш за все посмішка. Перш за все чемність, вихованість. Людина вас одразу зрозуміє. Доведіть йому, будь ласка, інформацію», - пояснив працівник патрульної поліції Житомира Сергій Жуковецький.

Також волонтерам розповіли, що у разі, якщо хтось із учасників впаде чи знепритомніє, у першу чергу потрібно позвати медиків, які чергуватимуть на кількох точках.

«Якщо людина відчула себе погано і на якийсь час зійшла з маршруту, допускати її до маршруту ні в якому разі не можна. Навіть, якщо вона каже, що все нормально і зараз побіжу - ні. Не біжить. Якщо виникають проблеми, то ви зв’язуєтесь з основним організатором і цю людину треба знімати з маршруту», - наголосив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

А завідуючий відділення анестезіології ЦМЛ №1 розповів про основні правила надання першої медичної допомоги, які можуть знадобитися волонтерам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі