Влада

У житомирській поліції служитимуть бійці спецпідрозділу КОРД

2 September 2016, 18:20

35 бійців підрозділу спеціального призначення КОРД («Корпус оперативно-раптової дії») 2 вересня отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки. Вони нестимуть службу у Житомирській та Одеській областях. Окрім цих регіонів, КОРД вже працює у місті Києві, а також у Київській, Сумській та Харківській областях.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції України.

«Усі бійці пройшли навчання за програмою американської тактичної підготовки поліцейських груп спецпризначення SWAT. Завданнями КОРД стане звільнення заручників і здійснення силової підтримки іншим підрозділам поліції, а у разі необхідності бійці братимуть участь в антитерористичній операції», – йдеться у повідомленні.

Під час вручення сертифікатів бійцям КОРДу Житомирської та Одеської областей міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав, що загальна кількість нових спецпризначенців становить 140 осіб.

«Наша реформа – це крок за кроком зміни від старої міліції до нового порядку. Ви – одні із тих 140 осіб на всю країну, які пройшли важку підготовку та стали елітою наших підрозділів. Сьогодні я дуже радий за Житомирську та Одеську області та буду чітко розуміти, що там у мене є тил у вигляді вас. Хочу, аби кожен із вас став прикладом для своїх колег. Я на вас дуже розраховую та очікую на ефективні дії», – зазначив Аваков.

Глава Нацполіції Хатія Деканоідзе висловила вдячність інструкторам та американським колегам за підтримку та участь у професійній підготовці бійців спецпідрозділу. А посол США в Україні Марі Йованович відзначила, що Сполучені Штати пишаються, що мають можливість підтримати становлення КОРД. Вона висловила надію на подальшу співпрацю з урядом України аби допомогти створити такі підрозділі і в інших містах України.

Крім того, під час заходу «кордівці» продемонстрували низку тактичних і вогневих вправ, які у подальшому будуть використовуватись для проведення спецоперацій зі знешкодження особливо небезпечних злочинців та звільнення заручників. Під час усіх тренувальних і показових вправ поліцейські спецпризначенці використовують винятково бойові набої.

(фото з сайту Нацполіції України)

Планується, що наступними, де з'являться спецпідрозділи поліції, стануть Донецька та Рівненська області.

При цьому начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко, котрий був присутнім під час урочистостей, на своїй сторінці у Facebook назвав КОРД спецназом, який створюється за сучасними передовими стандартами кращих силових підрозділів світу.

«У нас з’явився новий підрозділ – КОРД, або корпус оперативно-раптової дії. Це спецназ, що створюється за сучасними передовими стандартами кращих силових підрозділів світу, найбільш близький за принципами дії до американського SWAT, але все же наш, український. Сьогодні на Київщині відбувся випуск тих, хто пройшов жорсткий відбір та спеціальну кількамісячну підготовку. Частина цих спецпризначенців прибуде на Житомирщину для подальшого проходження служби. Високий рівень їх підготовки дозволить вирішувати надскладні завдання. Усім скептикам – реформи йдуть і їх результат буде! Він залежить від нас з вами і нашого бажання змінюватись самим і змінювати свою країну!» – напсиав Печенко у соцмережі.

Довідково. КОРД – абсолютно новий, єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Національної поліції України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців та організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників та інші.

Як повідомляв Житомир.info, патрульна поліція почала працювати на ділянці Житомир - Рівне

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі