Місто

До Дня міста житомирян пригощали козацьким кулішем та показували бойову техніку

2 September 2016, 19:38

У рамках патріотичного заходу до Дня міста Житомира Майдан Корольова перетворився у військовий майданчик. По один бік - майстер-класи з плетення маскувальних сіток, користування зброєю, по інший - військова техніка. Військовослужбовець Сергій, зізнається, уся представлена техніка - боєздатна і нещодавно виконувала військові завдання на сході, нині ж вона на доукомплектації та вже найближчим часом повернеться на передову.

«Саме основне, щоб люди не забувалися, що на сході є війна, бо зараз люди дивляться новини, так як погоду. Деякі думають, що це даремно ставиться. Можливо з однієї сторони і показуха. Але з другої - щоб пам’ятали, що на сході є війна, вона іде, і ми реально воюємо з Російською Федерацією. Тому, що у нас є такі «орли», які кажуть: я б пішов би, але мене не беруть. Маєш бажання підеш» - стверджує військовослужбовець 95-ї окремої Житомирської десантно-штурмової бригади Сергій Тимрук.

Приваблює військова техніка не лише дорослих, а і малечу. Посеред майдану, також розгорнувся мобільний військовий госпіталь, в якому неодноразово рятували життя бійців у зоні АТО.

«Ми тут надавали першу хірургічну допомогу, знімали джгути і хворі могли одну - дві доби знаходитись у дорозі, їдучи до стаціонарного шпиталю» - каже операційна сестра Житомирського військового госпіталю Світлана Комарова.

У програмі патріотичного заходу, окрім зразків техніки та куль, учасники готували справжній козацький куліш під гуркіт гармат.

«П’ять кілограмів підчеревини, жменю солі, два кілограми цибулі, три з половиною кілограми пшона, а тоді доведемо до густоти водою» - ділиться рецептом отаман окремого козацького  рою «Лаврин Капуста» Юрій Олійник.

До 22-ї на житомирян та гостей міста чекає виступ оркестру Військово-Морських сил України та фестиваль «Бандера – Фест».

«Це фестиваль бойового прапору, тут будуть виконуватися пісні тільки українською мовою, патріотичні пісні. У ньому беруть участь ансамбль виконавців з військового інституту, ансамбль ВДВ, Леся Рой, закінчують «Древляни» - розповідає голова ГО «Купол» Олег Умінський.

Фоторепортаж Патріотичної сторінки Дня Житомира можна переглянути тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі