Місто

Вісім військових оркестрів для житомирян у День міста виконували світові хіти

3 September 2016, 21:30

Другий Всеукраїнський фестиваль військових духових оркестрів «Ми єдині!» відбувся у Житомирі  третього вересня з нагоди Дня міста.

Вісім колективів, а це майже 400 музикантів демонстрували житомирянам свій талант, військову чіткість та злагодженість. Окрім традиційної класики у репертуарі оркестрів відомі українські композиції та світові хіти.

«Наш оркестр вперше на цьому фестивалі. Тому враження - колосальні. Нам приємно знаходитися на такому заході. Ми готувалися до цього фестивалю, готували музичні твори для прологу, для фіналу, проводили свою роботу і старалися якісно її провести», - розповів начальник військового оркестру 26-ї Бердичівської артилерійської бригади Андрій Билинь.

«Сьогодні більше це буде зв’язано з українською тематикою, для підняття патріотизму, українського бойового духу. Як кажуть, народ і армія - єдині. Цього ми добиваємося, я думаю, перемога буде за нами, перемога настане і буде мир та спокій над нашими головами», - сказав артист військового оркестру 26-ї Бердичівської артилерійської бригади Руслан Крижанівський.

Житомиряни, які прийшли на святкування Дня міста, зазначили, що вони підтримують формат заходу, коли і у виступах, і в промовах глядачам нагадують про бойові дії на сході країни і роль армії у добробуті українців.

«Фестиваль мені дуже подобається, у мене син - майбутній військовий, тому для мене це дуже хвилюючі моменти», - розповіла житомирянка Світлана Неліпович.

«Дуже сподобалося мені формат заходу, він відповідає сучасному стану, який зараз відбувається в країні, дуже проникливо. Не якась «веселуха», а те, що зараз є. Мені дуже сподобалося», - сказала Олена Мірошниченко.

Фоторепортаж з фестивалю дивіться тут 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі