Місто

Cотні бігунів взяли участь у першому житомирському Космічному напівмарафоні

4 September 2016, 15:19

У Житомирі 4 вересня стартував перший Космічний напівмарафон, присвячений Дню міста. Посеред майдану Соборного учасники, підтанцьовуючи у руханці, розігрівають м’язи перед початком забігів. Трішки далі, на галявині, розминаються бігуни на 21 км.

Спортивний виклик зібрав людей різного віку. Серед них і 70-річний киянин Микола Плюйко. Чоловік розповідає, вже 50 років займається любительським бігом. Каже: сьогодні долає не тільки кілометри, а і свій вік.

«Весь час стартую на різних дистанціях від 1 км до 42 км. Біг допомагає мені бути активним, життєрадісним. Я спілкуюсь із молоддю, передаю їм свій досвід. Вони рівняються на мене, я любуюсь тим, що наша молодь почала масово переходити на здоровий спосіб життя», – розповідає учасник Космічного напівмарафону Микола Плюйко.

Долучився до бігу і Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. Мер зізнається, на його рахунку це не перший кілометровий забіг.

«Декілька років тому, коли я більш-менш серйозно займався бігом, в мене була дистанція 27 км, тому я пам’ятаю ці враження. Я бігав і 17 км. Я думаю потихеньку пробіжимо», – зазначає Сухомлин.

Ділиться відчуттями і житомирянка Марина. Каже, готуючись до марафону щоранку бігала на стадіоні та відвідувала космічні зарядки.

«Я люблю зранку займатись бігом, спортом. Цього літа більш активно почала цим займатися. В звичайному темпі я люблю бігати, так я і буду це робити. Не хочу відзначитись особливо, я хочу перемогти себе насамперед і спробувати свої сили», – каже Марина Федотова.

Впродовж дистанції на учасників чекає два десятки кілометрів вулицями міста. Стимулює учасників не лише спортивний інтерес, а й грошові винагороди.

«Призовий фонд 42 тис. грн, він розподіляється між учасниками забігів на 21 і на 5 км», – розповіла начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Із результатом 1 година 10 хвилин першим фінішував учасник із міста Луцьк – Юрій Русюк.

«Найперше, хотів би подякувати усім вболівальникам за підтримку. Враження по трасі, траса цікава дуже, горочками такими, своєрідна. А так, дякую суперникам за чесну боротьбу. Дуже приємно, що в нашій Україні зёявлячються такі забіги, напівмарафони – це дуже радує. Тепер не тільки Європа бігає, а і Україна і це масово», – учасник Юрій Русюк.

Організатори напівмарафону задоволені кількістю учасників і вже натякають на те, що забіг таки стане традиційним для міста.

«Дітей у нас більше 500 зараз беруть участь у змаганнях, дорослих на 21 км близько 200 учасників, на 5 км більше 100, на корпоративні більше 30 команд учасниць. Космічний напівмарафон – йому бути, і надіємось, що й наступного року ми проведемо другий такий марафон», - запевняє Ірина Ковальчук.

Фоторепортаж зі старту першого Космічного напівмарафону у Житомирі дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі