Події

Апеляційний суд зобов’язав «Укртелеком» звільнити незаконно орендоване приміщення школи у центрі Коростеня

6 September 2016, 10:11

Рівненський апеляційний господарський суд визнав недійсним договір оренди приміщення загальноосвітньої школи у центрі Коростеня, який три роки тому відділ освіти виконкому Коростенської міськради уклав із Житомирською філією ПАТ «Укртелеком». Орендаря зобов’язали звільнити приміщення.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Житомирської області.

«У травні 2013 року відділом освіти виконкому Коростенської міськради укладено з ПАТ «Укртелеком», в особі Житомирської філії, неправомірний договір оренди нежитлового приміщення площею 17,4 м2 вартістю понад 25 тис. грн загальноосвітньої місцевої школи, розташованої у центрі міста Коростеня», – йдеться у повідомленні.

З метою поновлення законності Коростенська місцева прокуратура заявила позов. Господарський суд Житомирської області його не задовольнив.

«За принципової позиції органів прокуратури Житомирської області, рішенням суду апеляційної інстанції припинено незаконну оренду приміщення освітнього закладу», – уточнюють у прокуратурі.

Довідково. Відповідно до ч.5 ст.63 Закону України «Про освіту», об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчально-виховним процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Як повідомляв Житомир.info, житомирська прокуратура звернулася до суду щодо незаконної оренди підприємцем приміщення у школі для здійснення торгівельної діяльності канцтоварами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі