Влада

Житомирські депутати не захотіли включити представника Громадської ради при ОДА до робочої групи, яка розглядає звернення АТОшників щодо землі

6 September 2016, 17:35

Депутати Житомирської міськради проголосували за включення трьох людей до складу робочої групи, яка розглядає клопотання учасників АТО про відведення землі.

Таке рішення було прийняте на позачерговій сесії міської ради 6 вересня. 

«Це члени громадських організацій, які ходять на кожне засідання цієї комісії, на відміну від багатьох членів комісії, які не ходять (на засідання). І ця комісія постійно має проблеми з кворумом, а у нас зараз вона повинна засідати два рази на тиждень, тому що у нас є земля у Левкові – 430 ділянок. Їм треба провести величезну роботу для того, щоб об’єктивно розглянути всі заяви», - повідомив мер Сергій Сухомлин під час розгляду питання.

Але депутати почали висловлювати сумніви у доцільності перебування в складі комісії деяких членів, і мер запропонував голосувати по кожному кандидату окремо.

Першим голосували за помічника голови Громадської ради при Житомирській ОДА Геннадія Краснобокого.

«Громадська рада при Житомирській облдержадміністрації – це досить таки цікавий структурний орган. Краснобокий – один із представників тих, хто, грубо кажучи, «рішали». І він добре знає, чого він ходить на ту комісію. Прошу депутаті не підтримувати цю кандидатуру», - сказав депутат від БПП Іван Фурлет.

За включення Краснобокого до складу робочої групи для розгляду клопотань громадян, які брали участь в антитерористичній операції по врегулюванню кризової ситуації в Україні та звернулися стосовно надання дозволів на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, проголосували лише 6 депутатів з 35 присутніх.

Три інших кандидати були підтримані депутатами: за заступника голови громадської організації «Схід» Володимира Ткача - 29 голосів, члена громадської організації «Військово-патріотичний клуб «АЙДАР» Богдана Фещенка - 24, директора міського центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді міської ради Ольгу Юрченко - 35.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2016 року депутати міськради планували затвердити склад робочої групи, яка розглядатиме звернення учасників АТО щодо виділення землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі