Місто

В управлінні цивільного захисту пояснили причину задимленості в Житомирі

8 September 2016, 10:00

Уранці 8 вересня у центрі та деяких мікрорайонах Житомира відчувався запах диму.

Про це Житомир.info розповіли читачі.

«Вранці вийшла з під’їзду і відчула запах диму, таке враження, що щось десь горить», - розповіла житомирянка, яка мешкає на вулиці Київській. На запах гару також скаржилися жителі Польової, вулиць Театральної та Пушкінської.

Начальник управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради Микола Дідківський у коментарі сайту пояснив, що за останню добу у місті не зафіксовано жодної пожежі, і дим могло занести з околиць Житомира.

«У місті остання серйозна пожежа була зафіксована у понеділок, 5 вересня, на території складського приміщення заводу «Верстатуніверсалмаш». Вона була вчасно локалізована, і до сьогодні пожеж, які б впливали на стан у місті, немає. Однак за минулу добу було три пожежі в екосистемах Житомирського району: селах Оліївка, Клітчин та Довжик. Найбільша – на території Оліївської сільської ради, горіло близько 3 гектарів сухої трави. Усі ці пожежі локалізовані. В умовах повної відсутності вітру, в якійсь мірі негативний вплив на населення відчувається, і задимленість може бути наслідком цих пожеж. До цього можу додати, що житомиряни активно спалюють усе, що було на городі. Тому, звертаючись до населення, я хотів би, по-перше, попередити про підвищений рівень пожежної небезпеки взагалі, у зв’язку з сухою погодою, а також утриматись від спалення сухих бур’янів, бо в нашій зоні це взагалі не рекомендовано. Краще викинути сухий бур’ян на сміття», - сказав Микола Дідківський.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2015 року на півночі області горіли торфяники: Коростень накрило димом, у Житомирі відчувався запах гару. У вересні 2015 року смог у місті пояснили масовими пожежами через рекордну спеку.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі