Місто

У Житомирській міськраді розповіли, на що витратять зібрані під час Космічного напівмарафону 50 тис. грн

8 September 2016, 16:54

Підсумки першого комічного марафону підбили 8 вересня у Житомирській міській раді. У сесійній залі зібралися організатори, волонтери та спонсори, які долучилися до організації заходу.

«Ми вам всім дуже вдячні за участь, і спонсорам, і волонтерам. Люди, ви чудові, тому що без кожного з вас цього всього не вийшло б. Як ви знаєте, 4 вересня пройшов космічний напівмарафон. Взагалі в організації свята брало участь близько 2 тисяч людей. Це з урахуванням учасників забігу. Всього на 21 кілометр взяло участь 125 учасників. На 5 км - 90. Приїхали люди з 10 регіонів, навіть були іноземці. Взяло участь 18 шкіл і просто 200 дітей на різних забігах. Якщо говорити про наймолодшого учасника, то йому було 2 роки, якщо говорити про найстаршого учасника, то йому було 72 роки. При чому ця людина пробігла 21 км, і виглядав він краще, ніж багато молодих людей», - розповів заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Також Матвій Хренов подякував за фінансову підтримку і розповів, яку суму вдалося зібрати із внесків, які сплачували учасники пробігу.

«В першу чергу хочемо подякувати спонсорам, тому що завдяки вам нам вдалося сформувати досить великий призовий фонд, і це була одна з причин, чому на перший, нікому не відомий напівмарафон приїхали люди з інших регіонів. З іншого боку були внески. Вони не пішли на організацію свята, вони збиралися під конкретну мету - для того, щоб спорт розвивався у майбутньому. Зібрано кошти - більше 50 тис. грн, і за них буде придбане обладнання для проведення масових заходів на вулиці: фініш і таймер, який буде фіксувати час і використовуватися у різних видах спорту, таких як біг, велоспорт та інші види спорту, де потрібно фіксувати старт та фініш», - сказав Матвій Хренов.

Волонтери, спонсори та працівники патрульної поліції отримали подяки та сувеніри з логотипами марафону. Начальнику управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради вручили подяку та іменний годинник міського голови.

Як повідомляв Житомир.info,  4 вересня в центрі Житомира стартував перший Космічний напівмарафон. У ньому взяли участь сотні бігунів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі