Події

Амбулаторію в Житомирській області змусять звільнити приміщення дитсадка

9 September 2016, 16:45

У селі Листвин Овруцького району Житомирської області амбулаторії загальної практики сімейної медицини незаконно здавали в оренду частину приміщення місцевого дитсадка.

Господарський суд Житомирської області у повному обсязі задовольнив позов Коростенської місцевої прокуратури про розірвання оренди та припинення користування приміщенням дитсадка, - повідомила 9 вересня прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Позов Коростенської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди та припинення користування приміщенням освітнього закладу Овруцького району площею понад 140 м к задоволено господарським судом Житомирської області у повному обсязі», - повідомила прес-служба.

Нещодавно прокуратура повідомила, що Овруцька райрада прийняла неправомірні рішення про передачу в оренду частини приміщень дошкільних навчальних закладів для надання послуг, не пов’язаних із навчально-виховним процесом.

«Зокрема, майже 140 м кв приміщення дитячого садочка, що у с. Листвин, було здано для розміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Відповідно до ст. 16 Закону України «Про дошкільну освіту», засновник (власник) державного чи комунального майна дошкільного навчального закладу не має права безпідставно ліквідувати його, зменшувати в ньому площу території, кількість груп, а також здавати в оренду приміщення будівлі», - інформує прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Коростенська прокуратура заявила позов про розірвання договорів оренди та припинення користування приміщеннями дитячих садків Овруцького району загальною площею понад 220 кв. м.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі