Події

У Житомирській області райрада незаконно дозволила здавати в оренду приміщення дитсадків

26 August 2016, 12:01

Коростенська місцева прокуратура заявила позов про розірвання договорів оренди та припинення користування приміщеннями дитячих садків Овруцького району загальною площею понад 220 м2. Згідно з рішеннями Овруцької райради, у частині приміщень розміщували амбулаторію загальної практики сімейної медицини та стоматологічного кабінету.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Встановлено, що Овруцькою районною радою у березні поточного року прийнято неправомірні рішення про передачу в оренду частини приміщень дошкільних навчальних закладів для надання послуг, не пов’язаних із навчально-виховним процесом. Зокрема комунальним установам – дитячим садочкам, що у селах Листвин і Шоломки, надано дозвіл на здачу в оренду частини приміщення, відповідно, 140 м2 та 65 м2 для розміщення амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Ще одним рішенням райради дозволено надати в оренду 20 м2 приміщення дитсадка для розміщення стоматологічного кабінету», – йдеться у повідомленні.

Такі рішення суперечать чинному законодавству про освіту, оскільки законом не передбачено використання приміщень закладів освіти для будь-яких інших цілей, окрім надання освітніх послуг. Наразі позов перебуває на розгляді у суді.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська місцева прокуратура розпочала розслідування щодо перевищення витрат бюджетних коштів виділених на проведення реконструкції дитячого садочка № 58 у місті Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі