Суспільство

У райцентрі Житомирської області до Дня міста проведуть фестиваль млинців

12 September 2016, 17:58

У Баранівці на День міста 21 вересня проведуть Перший відкритий фестиваль млинця. Переможець конкурсної програми зможе виграти 1 тис. грн, приготувавши млинці з трьома начинками.

Про це 12 вересня у коментарі Житомир.info розповіла заступник Баранівського міського голови – керуюча справами виконкому Оксана Загорська.

«На Масляну ми проводити такий собі пробний фестиваль млинця. Тоді прямо на сцені міський голова проводив майстер-клас із випікання млинців, які роздавали людям, присутнім на святі. Тепер ми вже хочемо провести фестиваль із конкурсною програмою. До нас телефонують і реєструються бажаючі. На сьогодні зареєструвалися п’ять учасників. Це сільські, селищні ради, рада ветеранів, двоє підприємців. Реєстрація триває до 19 вересня. Від Масляної цей конкурс-фестиваль відрізнятиметься тим, що кожен учасник матиме подати три види страви – млинці з м’ясом, сиром і з фруктовою начинкою. Журі оцінюватиме не лише смакові якості, а й оформлення страви (презентацію). Будуть визначені перші три місця, які отримають грошові винагороди: перше місце – 1 тис. грн, друге – 500 грн і третє місце – 300 грн. Крім професійних кулінарів, до складу журі ввійдуть також четверо представників закордонних делегацій із Польщі, Литви та Естонії», – уточнила заступниця Баранівського міського голови», – зазначила Загорська

На проведення Дня міста у Баранівці з місцевого бюджету, за її словами, виділили 195 тис. грн, частину з яких витратять й на Перший  відкритий фестиваль млинців. Так, 10 тис. грн у кошторисі перебачили на призи, грамоти та сувеніри для учасників різних конкурсів.

Як повідомляв Житомир.info, під час благодійних аукціону та лотереї у рамках VIII Міжнародного фестивалю дерунів, який відбувся у Коростені, організатори зібрали 27 тис. грн. За рахунок цих і спонсорських коштів придбають мобільну котельню для бійців 13-го десантно-штурмового батальйону 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі