Влада

Гундич знову пробує скасувати розпорядження голови Житомирської РДА щодо землі кооперативу «Хінчанка»

13 September 2016, 13:16

Нинішній керівник облдержадміністрації теж хоче скасувати розпорядження голови Житомирської райдержадміністрації щодо землі на околиці обласного центру.

Відповідне розпорядження т.в.о. губернатора підписав 6 вересня.

«Розпорядженням голови Житомирської райдержадміністрації від 22.03.11 №195  «Про надання дозволу на розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельних ділянок, з метою передачі їх у власність для ведення садівництва на території Глибочицької сільської ради», із змінами внесеними розпорядженням голови Житомирської райдержадміністрації від 13.07.2016 №312 «Про внесення змін і доповнень до розпорядження голови Житомирської райдержадміністрації від 22.03.2011 №195», надано дозвіл  громадянам на  розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок  в масиві «Хінчанка» з метою передачі їх у власність для ведення садівництва  на території Глибочицької сільської ради. Дане розпорядження суперечить вимогам ч. 1 ст. 116, ч.1 ст.118, ст.125  Земельного кодексу України, відповідно до яких, безоплатна передача земельних ділянок у власність громадян проводиться лише у разі їх приватизації. Нормативно – правові акти згідно з якими земельні ділянки були надані  обслуговуючому кооперативу «Садово-огороднє товариство «Хінчанка» уповноваженими органами не видавалися», - йдеться у документі, опублікованому на сайті ОДА.

Гундич розпорядився скасувати два розпорядження голови Житомирської районної державної адміністрації: від 22.03.11 №195 «Про надання громадянам дозволу на розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельних ділянок, з метою передачі їх у власність для ведення садівництва на території Глибочицької сільської ради» та від 13.07.2016 №312 «Про внесення змін і доповнень до розпорядження голови Житомирської райдержадміністрації від 22.03.2011 №195».

Нагадаємо, скасувати розпорядження голови Житомирської районної державної адміністрації від 22.03.11 №195 хотів ще губернатор Сергій Машковський: відповідне розпорядження він підписував 5 лютого цього року.

Як повідомляв Житомир.info, членами садово-огороднього товариства «Хінчанка» є переважно колишні працівники інституту землевпорядкування. В 2011 році люди ходили на прийом до губернатора Сергія Рижука та його заступника Олександра Никитюка, бо не могли приватизувати свої земельні ділянки, які їм були виділені під городи ще у 1991-му році рішенням обласної ради на землях Глибочицької сільради, фактично в межах міста Житомира, через те, що саме на ці 11 га претендує сусідній садово-городній кооператив «Автомобіліст».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі