Події

Соцмережі повідомляють про лісову пожежу на Новоград-Волинському полігоні, у військовій частині кажуть - нічого не горить

14 September 2016, 10:11

У місті Новоград-Волинський Житомирської області вже тиждень палають лісові насадження місцевого полігону.

Про це 13 вересня на своїй сторінці у фейсбук написав громадський активіст, переселенець з Донецька Станіслав Федорчук.

«Тиждень, як горять лісові насадження Новоград-Волинського полігону. Візуально вогонь досягає вершин старих дерев, як стверджують очевидці, ширина лісової пожежі сягнула вже 10 кілометрів! Невідомо з якої причини, жодних активних дій для боротьби з пожежею не відбувається. Можливо, немає відповідної пожежної техніки на Новоград-Волинському полігоні, але поруч знаходяться ліси, які належать Державному лісгоспу України та ліси, які є в розпорядженні АПК (виведені з власності колгоспів). Відомо, що Держлісгосп розпочав боротися з пожежею, однак без великих результатів. Однак, інтенсивність вогню така, що скоро буде горіти й державний ліс. Щойно спостерігав на власні очі пожежу та величезне задимлення на захід від сіл Наталівка, Чижівка та Маковиці Новоград-Волинського району Житомирської області. Чорний дим від пожежі сягає вже й самого Новоград-Волинського», - написав активіст.

З його слів, до пожежі можуть бути причетні місцеві мешканці, які виявили незгоду з передачею частини Новоград-Волинського полігону в оренду приватним власникам під мисливські угіддя.

Інформації про масштабну пожежу на полігоні станом на 10 годину 14 вересня немає ні на сайті УДСНС в Житомирській області, ні на офіційному сайті Новоград-Волинської мерії.

Оперативний черговий військової частини польова пошта В2731 м. Новоград-Волинського у коментарі Житомир.info розповів, що повідомлення про пожежу лісу полігону – це неправда.

«Це наклеп. Такого немає. Є задимлення, це наслідки загоряння сухої трави. Люди знаходяться на тому місці і контролюють ситуацію. Траву загасили, вона горіла не на самому полігоні, а поряд з ним. На полігоні нічого не горіло і не горить», - розповів оперативний черговий.

Як повідомляв Житомир.info, у 10-х числах вересня рятувальники повідомляли про масштабні пожежі сухостою і торфу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі