Події

Правоохоронці затримали жителя Новограда-Волинського, який заради наркотиків обкрадав освітні та розважальні заклади

15 September 2016, 09:30

Правоохоронці затримали раніше засудженого за майнові злочини 34-річного жителя м. Новограда-Волинського, який обкрадав житлові будинки, освітні та розважальні заклади, а за вилучені кошти купував наркотики.

Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«Двоє співробітниць одного із загальноосвітніх закладів міста повідомили про крадіжку грошей та банківської картки з їх сумок, що знаходилися у підсобному приміщенні. Злодій поцупив близько 600 гривень готівкою та зняв з кредитки однієї із потерпілих понад 1300 гривень. За декілька днів зловмисник понишпорив і в кабінеті іншого освітнього закладу. Із сумки, що належала 36-річній викладачці, було викрадено гаманець з грошима та срібну сувенірну ложку. Сума збитку склала 500 гривень. Заява про крадіжку вартісного мобільного телефону надійшла від 34-річної співробітниці одного із розважальних закладів міста. Гаджет був викрадений із барної стійки. А з будинку 42-річного місцевого жителя, куди невідомий потрапив через незачинене вікно, зникла старовинна ікону вартістю близько 10 тисяч гривень та електроінструменти.

Зібрана на місцях цих подій слідова інформація вказувала на причетність до злочинів однієї і тієї ж особи. Провівши низку опративно-розшукових заходів, правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 34-річний раніше судимий за майнові злочини місцевий житель. У скоєному чоловік зізнався та розповів, що викрадене майно здавав до місцевих ломбардів, а отримані гроші витрачав на наркотики, яких потребував щоденно», – йдеться в повідомленні.

Нині триває досудове розслідування за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, у ході якого поліція встановлює можливу причетність чоловіка до інших подібних правопорушень. За уже скоєні злодіяння він може потрапити у місця позбавлення волі на строк до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві 27-річний чоловік перетворив свою квартиру на склад наркотичних речовин.

Фото з сайту ГУ Нацполіції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі