Економіка

У Житомирській області очікується подорожчання молочної продукції, - ОДА

15 September 2016, 09:34

У Житомирській області слід очікувати подорожчання молочної продукції, але не через сухі погодні умови.

Про це 15 вересня з посиланням на заступника начальника управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації Леоніда Бабича повідомила прес-служба ОДА.

«Скоріше, слід очікувати подорожчання молочної продукції внаслідок підвищення цін на електроенергію, газ, пальне тощо, а не спричинене погодними умовами. Щодо впливу високої температури на кількість виробництва молока – так, це не сприяє зростанню продуктивності корів, але умови минулого року були не кращі. За 8 місяців цього року надій молока від корови сільгосппідприємствах склав 3171 кг молока, що на 333 кг більше минулорічного. Суттєвого зменшення обсягів виробництва молока не відбудеться», – сказав Леонід Бабич.

За даними управління, за 8 місяців 2016 року всіма категоріями господарств області вироблено більш  400,2 тис. тонн молока. У сільськогосподарських підприємствах вироблено 73,4 тис. тонн молока, що на 4,1% більше минулорічного.

Зі слів Бабича, станом на 12 вересня ціни на сир в Житомирській області становили  45,74 грн/кг, сметану (20% жирності) – 28,56 грн/кг, молоко (2,5% жирності) –11,10 грн/кг, масло вершкове (72,5% жирності) – 83 грн/кг.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році житомирські депутати просили врегулювати закупівельні ціни на молоко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі