Суспільство

З початку року в Житомирській області зареєстровано більше 147 тисяч випадків інфекційних хвороб

15 September 2016, 17:10

Всього за 8 місяців 2016 року в області зареєстровано 147264 випадків інфекційних хвороб, показник на 100 тисяч населення становить 11485,3, що на 1,94% вище аналогічного періоду 2015 року.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.  

«Незначне підвищення рівнів захворюваності відмічається, в основному, за рахунок грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Зростання інфекційної захворюваності відбулося з наступних нозологій: туберкульозом органів дихання на 2,3%, вірусним гепатитом «А» – в 4,6 рази, гострим гепатитом «В» – в 2 рази, гострим гепатитом «С» та краснухою – по 4 випадки, інфекційним мононуклеозом – на 52,2%, протозойними кишковими хворобами – на 4,1%. В той же час відмічається зниження  захворювань сумою гострих гастроентероколітів на 8,3%, сальмонельозними інфекціями на 8,1%, кашлюком  в 1,7 рази. В поточному році зареєстровано по 2 випадки захворювань на дизентерію та лептоспіроз.

За звітний період серед населення області не зареєстровано жодного випадку захворювань на дифтерію, кір, правець, черевний тиф та паратифи, не реєструвались випадки зоонозних та особливо-небезпечних інфекцій (туляремії, сибірської виразки, бруцельозу, вірусних менінгітів, рикетсіозів, вірусних гарячок та вірусних геморагічних гарячок, холери тощо).

З початку року в області, станом на 15.09.2016 року, зареєстровано 8 спалахів кишкових інфекцій, в ході яких постраждало 56 осіб, в тому числі 26 дітей (46,4%). За аналогічний період минулого року було зареєстровано 4 спалахи, де перехворіло 101 особа, з яких 35 дітей (34,6%). З усіх спалахів, 5 виникло через захворювання на сальмонельоз (62,5%), 2 – вірусний  гепатит «А» (25,0%), 1 – харчова токсикоінфекція (12,5%). 5 спалахів було зафіксовано в побуті (міста Малин, Бердичів, Новоград-Волинський, Житомирський та Овруцький райони) та 3 спалахи, що пов’язані з об’єктами підвищеного епідемічного ризику: спалах вірусного гепатиту «А» серед вихованців дитячого навчального закладу №27 м. Житомира, спалах харчової токсикоінфекції серед вихованців Овруцького ДНЗ та спалах сальмонельозу серед жителів смт. Ружин, які святкували весілля в кафе», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за останній рік ускладнилася ситуація із захворюваністю населення на хвороби органів дихання та хвороби систем кровообігу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі