Події

Прокуратура вимагає заборонити приватному підприємству ловити рибу у водосховищі «Житомирське»

16 September 2016, 11:51

Житомирською місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання незаконними та скасування наданих приватному підприємству погоджень режиму експлуатації водосховища «Житомирське», а також реєстрації Декларації відповідності матеріально-технічної бази цього підприємства вимогам законодавства при використанні водосховища.

Про це Житомир.info 16вересня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що посадові особи Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області протиправно виготовили підприємству необхідні дозволи для промислового вилову риби у водосховищі «Житомирське», цільове призначення якого – технічне і питне водопостачання житомирян і підприємств. Зокрема, документи виготовлено у порушення законодавства, за відсутності відповідного погодження Житомирської міськради на проведення такого вилову риби.  Також Житомирською місцевою прокуратурою подано до суду клопотання про забезпечення позову шляхом встановлення заборони товариству проводити будь-яку діяльність на водосховищі «Житомирське». Позов скеровано до Житомирського окружного адміністративного суду. Як повідомлялося раніше, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного контролюючого органу розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня рибалки та громадські активісти пікетували управління рибоохорони в Житомирській області та перекривали дорогу. Заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури Віктор Толочко запевнив протестувальників, що протягом трьох - чотирьох днів буде заявлений позов у адмінсуд для того, щоб скасувати режим, який перешкоджає людям рибалити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі