Суспільство

З жовтня житомирянам вже не видаватимуть паспорти старого зразка

19 September 2016, 12:03

14 липня 2016 року Верховна Рада України прийняла закон № 1474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України», яким визначено оформлення паспортів громадянина України у формі id-картки всім категоріям громадян з 1 жовтня цього року.

Про це повідомляє прес-служба управління Державної міграційної служби в Житомирській області.

Цим законом передбачене обов'язкове отримання біометричного паспорта з 14 років.
 
«На Житомирщині активно готуються до виконання вимог та реалізацію положень даного закону в частині, що стосуються компетенції міграційної служби. Керівництвом обласного управління ДМС зініційовано проведення 19 вересня навчально-методичного семінару з керівниками територіальних підрозділів УДМС», - інформує прес-служба.

Головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Житомирській області Анатолій Шнайдер у коментарі розповів Житомир.info, що з 1 жовтня всім громадянам з 14-річного віку будуть оформлювати паспорти у вигляді id-карток, однак паспорти старого зразка не вилучатимуть.

«Їх поступово замінюватимуть на нові – при зміні прізвища або досягненні 25-ти або 45-річного віку, коли треба вклеювати нову фотографію. Паперові паспорти вже видаватись не будуть, але паралельно діятимуть. Громадянам 14-річного віку паспорт видається на 4 роки, 18-річного – на 10 років. Перед міграційною службою стоїть завдання по можливості за 4 роки замінити всі паспорти», - розповів Анатолій Шнайдер.

На тренінгу для керівників підрозділів служби за допомогою мультимедійних засобів будуть змодельовані відповідні алгоритми дій, розглянуті проблемні питання та їх оперативне вирішення. По закінченні слухачі тренінгу здаватимуть залік, - інформує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, за 5 місяців 2016 року в Житомирській області майже 16 тисяч осіб отримали паспорти громадянина України з безконтактним електронним носієм для виїзду за кордон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі