Місто

Житомирські студенти просять створити за кошти місцевого бюджету студентську поліклініку

19 September 2016, 14:40

Студенти Житомирського державного університету ім. Івана Франка за кошти місцевого бюджету просять владу створити студентську поліклініку.

Петиція про створення студентської поліклініки 19 вересня опублікована на сайті Житомирської міської ради.

«До Вас звертаються Рада Студентського братства та студентський профком Житомирського державного університету імені Івана Франка, які представляють майже 4,5 тисячі студентів денної та майже 2 тис. заочної форм навчання. Після скорочення медичний пункт працює лише першу половину дня. У зв’язку з цим усувається можливість надання медичної допомоги як студентам, так і працівникам університету. На сьогодні хворих студентів перенаправляють в Житомирську обласну дитячу лікарню (с. Станишівка), в інші медичні установи, через те, що не всі студенти мають житомирську реєстрацію. Студенти змушені їхати додому хворими. Просимо вирішити питання щодо організації медичного обслуговування для всіх студентів м. Житомира на базі однієї з поліклінік, шляхом створення Студентської поліклініки за рахунок коштів місцевого бюджету, адже така практика поширена в інших областях України. Просимо Вас розглянути дану петицію та створити Студентську поліклініку для всіх студентів міста Житомира», – йдеться в петиції.

У ректораті ЖДУ ім. Івана Франка Житомир.info розповіли, що медичний пункт дійсно працює лише до обіду і проблема з медичним обслуговуванням студентів є не тільки в цьому навчальному закладі.  

«Цей медпункт працює до обіду і невідомо взагалі, яка буде його подалі доля, і приймає він лише людей, які старші 18 років. Його по-перше скоротили, була домовленість з міською владою про те, що так як в нас є студенти до 18 років, то по півставки лікаря і медсестри дає дитяча лікарня чи поліклініка, а другу половину дає доросла, ну і дитяча поліклініка це все скоротила. Тим більше зараз я знаю, що в місті є велика проблема, є такий фармацевтичний коледж і в них нема свого гуртожитку, в них всі живуть на квартирах, якщо вони живуть на квартирах, відповідно реєстрації у них немає, вони їдуть в поліклініку міську, їх відфутболюють, бо немає прописки і кажуть: їдьте в Станишівку чи ще кудись, шукайте собі інші місця, де вас будуть приймати. А якби була студентська поліклініка, тоді однозначно вони б знали, куди їм звертатися. Це була ініціатива саме студентського братства і студентського профкому», – зазначив проректор з навчально-методичної та виховної роботи ЖДУ ім. Івана Франка Андрій Шевчук.

Поки петицію підписала лише одна людина, а для її розгляду потрібно зібрати ще 249 підписів.

Як повідомляв Житомир.info, цього року збільшилась вартість проживання у гуртожитках житомирських університетів.

Скрін петиції з сайту Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі