Влада

Житомирські екологи запевняють, що не чинять тиск на підприємців, які законно випалюють деревне вугілля

20 September 2016, 10:10

Житомирські екологи займаються перевіркою лише тих підприємств із випалювання деревного вугілля, які не мають відповідних дозволів.

Про це 20 вересня під час прес-конференції повідомив в. о. начальника Державної екологічної інспекції в Житомирській області Артур Черниш.

«Ми зібрали цю прес-конференцію з приводу ситуації, що складався, щодо випалювання деревного вугілля, щодо перевірок суб'єктів підприємницької діяльності, впливу на навколишнє середовище і мешканців. За три тижні роботи з тих причин не було жодної перевірки щодо тих суб'єктів, які мають дозволи. Тому говорити про тиск на бізнес немає підстав. За три дні перевіряли лише тих суб'єктів, які здійснюють без дозволів, незаконно. Було відкрито декілька кримінальних справ щодо них, проводяться постійні спільні рейди з поліцією», - сказав Артур Черниш.

Голова Лугинської РДА Василь Чиж, повідомив, що на території району випалюванням деревного вугілля займаються десять суб'єктів, із яких лише два мають дозволи.

Як повідомляв Житомир.info, 16 вересня під час розширеної наради т.в.о Житомирської ОДА Ігор Гундич зазначив, що випалювання деревного вугілля у Житомирській області має відбуватися тільки за згодою громадськості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі